Gazete Vatan Logo

Engelli öğretmen tercih başvuruları ne zaman başlıyor? Engelli öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu?

Engelli öğretmen ataması için ön başvurular 8-12 Kasım'da alındı. Gözler şimdi de engelli öğretmen alımı tercih başvurularına çevrildi. Öğretmen adayları atama sürecinin ikinci aşaması olan tercih sürecini bekliyor. Peki, Engelli öğretmen tercih başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

Engelli öğretmen tercih başvuruları ne zaman başlıyor? Engelli öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu?

750 engelli öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ön başvurular 12 Kasım’da sona erdi. Adaylar ikin ikinci aşama olan tercih süreci başlayacak. Gözler MEB tarafından açıklanacak tercih kıavuzu ve başvurularının başlayacağı tarihte. Peki, Engelli öğretmen tercih başvuruları ne zaman başlıyor? İşte engelli öğretmen ataması ile ilgili detaylar…,

2021 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Engelli öğretmen atamalarında ön başvurular 12 Kasım’da sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuza göre, engelli öğretmen alımı tercih başvuruları 22 Kasım’da başlayacak 26 Kasım'da sona erecek.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecek.

Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih başvurularının ilk günü olan 22 Kasım 2021 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.

Haberin Devamı