Gazete Vatan Logo

E okul öğrenci girişi 2020 | E-okul öğrenci girişi nasıl yapılır?

Millî Eğitim Bakanlığı, e okul giriş sayfasıyla eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, velileri ve öğretmenler için kurulan bir sayfa. Sınav döneminin başlaması ve notların açıklanması e-okul sistemine giriş de arttı. İlkokul, ortaokul ve lise talebelerinin ve velileri e-okul öğrenci girişi ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapıyor. İşte, E Okul VBS öğrenci giriş ekranı…

E okul öğrenci girişi 2020 | E-okul öğrenci girişi nasıl yapılır?

E okul öğrenci girişi 2020 yılına girilmesiyle yaklaşan yarıyıl tatil nedeniyle yoğun bir şekilde araştırılıyor. Veliler ve öğrenciler notları görmek için sabırsızlanıyor. Öğrencileri ve velileri e-okul öğrenci girişi ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak istiyor. İşte, E Okul VBS öğrenci girişi…

E OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne (VBS) aşağıdaki linke tıklayarak giriş yapabilirsiniz ve sınav sonuçları ve birçok bilgiye erişim saylayabilirsiniz.

E OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Veliler; adresinden öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girecekler ve velisi bulunduğu öğrenciyle ilgili ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebileceklerdir.

1. Öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx web sitesine giriş yapılır.

2. Sağdaki veli bilgilendirme yazan sütuna resimdeki rakamlar, öğrencinin T.C kimlik numarası, öğrencinin okul numarası yazan boşluklar doldurulduktan sonra sisteme giriş sağlanır.

Haberin Devamı

3. Sistem açıldıktan sonra VSB Güvenlik Kontrol ekranı çıkar. Bu sayfada öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçe hangisidir? Öğrencinin doğum ayı hangisidir? Boşluklarını doldurduktan sonra, aşağıda sıralanan resimlerden velisi olduğunuz öğrencinin fotoğrafını seçin.

4. Bu süreçte tamamlandıktan sonra, öğrenci duyuru ekranı açılır. Bu ekranda öğrencinin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, aldığı belgeler, okuduğu kitaplar, davranış notu gibi çeşitli seçenekler bulunur.

E OKULDA YAPILAN İŞLEMLER?

Millî Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.