Gazete Vatan Logo

DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak 2022? DGS sınav giriş belgesi nereden alınır, nasıl alınır?

DGS sınav giriş 2022 için aramalar arttı. DGS sınav yerleri başvuruda bulunan adaylar, iki senelik önlisans eğitimlerini dört senelik lisans eğitimine tamamlamak isteyenler tarafından araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı bu sene Temmuz ayında yapılacak. Peki, DGS sınav yerleri belli oldu mu? DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak 2022? DGS sınav giriş belgesi nereden alınır, nasıl alınır?

DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak 2022? DGS sınav giriş belgesi nereden alınır, nasıl alınır?

DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak 2022, DGS sınav giriş belgesi nereden alınır, nasıl alınır? ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı DGS için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

DGS SINAVI NE ZAMAN 2022?

Son başvuruları 31 Mayıs'ta biten DGS'nin sınav tarihi 3 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav giriş belgesinin yayımlanacağı tarih hakkında henüz bilgi verilmedi. Geçtiğimiz yıllarda sınav giriş yeri belgesi sınava 10 gün kala açıklanmıştı. Adaylar giriş belgesi yayınlandığında ais.osym.gov.tr site üzerinden öğrenebilecek.

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçlarının 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor.