Gazete Vatan Logo

DGS ek tercih başvuruları bugün başladı? (DGS ek tercih 2019)

DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? 30 bin kontenjan için başvuru yapmak isteyen binlerce kişi bu soruya cevap arıyordu. Gözler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasından sonra DGS ek tercihlerine çevrilmişti. DGS ek yerleştirme konusunda ÖSYM son dakika açıklaması geldi.

DGS ek tercih başvuruları bugün başladı? (DGS ek tercih 2019)

DGS ek tercih 2019 ne zaman başlıyor? Binlerce öğrenci tarafından merak ediliyordu. Geçtiğimiz gün DGS ek yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından yerleşemeyen öğrenciler için 30 bin boş kontenjan kaldığı açıklanmış ve bunun için ek tercih alınacağı bildirilmişti. 4 yıllık lisans programlarına ek tercih yapacak öğrenciler tarafından merakla beklenen DGS ek tercih 2019 kılavuzu yayımlandı mı? diye merak edenler için yanıt haberimizde.

DGS ek tercihler kılavuzu açıklandı mı?

Yakından takip edilen Dikey Geçiş Sınavı ek tercih kontenjanları ÖSYM tarafından açıklandı. Kurumdan yapılan bilgilendirmede ek tercihlerin başlayacağı tarih ve kontenjan bilgileri de paylaşıldı.

DGS ek tercihler ne zaman başlıyor?

2019-DGS Ek Yerleştirme tercihleri, bugün başladı. 7 Ekim 2019 tarihinde sona erecek.

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır.

Nasıl başvurulur?

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme tercih ücreti ne kadar?

ÖSYM’nin yaptığı açıklamada yer alan bilgilere ek tercih ücreti için adaylardan 20 TL tercih ücreti talep edilecek. Ücret yatırma işlemi 8 Ekim 2019 günü saat 23:59’da sona erecek.

DGS ek tercih başvurusu kimler yapabilir?

2019-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019- DGS'ye girmiş ve 2019-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Tablo-1'de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2'ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

Haberin Devamı

b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

DGS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS PROGRAMI KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS PROGRAMI KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ