Gazete Vatan Logo

DGS ek tercih başvuru bugün sona eriyor! Ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) ek yerleştirme tercih başvuruları bugün sona erecek. Peki, Ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak?

DGS ek tercih başvuru bugün sona eriyor! Ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2019-DGS ek yerleştirme tercihleri, “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifrelerle yapılacak. Peki, Ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak? DGS ek tercih başvuruları nasıl yapılır? DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin sitesine giriş yapıldıktan sonra sol üst köşede aday giriş butonunu var. Bu butona tıkladıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz.

Şifreyi unuttuysanız e Devlet bilgilerini kullanabilir ya da en yakın ÖSYM merkezinden yeni şifre talep edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra da şimdiye kadar ÖSYM’nin düzenlediği tüm sınavlarla ait başvuru ve sonuçlar ile yeni açıklanan tüm sınav sonuçlarınızı açılan ekranda görebilirsiniz.

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre, ek tercih ücreti için adaylardan 20 TL tercih ücreti talep edilecek. Ücret yatırma işlemi ise, 8 Ekim 2019 günü saat 23:59’da sona erecek.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

DGS ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-işlemler'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı ya da banka kartı ile 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında yatıracaklardır. Banka/ATM'lerden ise tercih ücreti yatırılmamalıdır.

Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır.

DGS EK YERLEŞTİRME BOŞ KONTENJANLAR

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak. Adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Programa yerleşen adaylara, yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı