Gazete Vatan Logo

(DGS başvuru tarihleri) DGS başvuru ücreti ne kadar, başvuru kılavuzu yayınlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi belli oldu. DGS 2023 başvuru ücreti, başvuru kılavuzu yayımlandığında netlik kazanacak. İşte DGS başvuru tarihleri

(DGS başvuru tarihleri) DGS başvuru ücreti ne kadar, başvuru kılavuzu yayınlandı mı?

DGS ne zaman, DGS başvuru tarihi belli oldu mu? Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler başarılı bir puan alırsa herhangi bir yükseköğretim kurumunda tamamlamış oldukları eğitimi 4 yıla tamamlarlar. Lise mezunu, açık öğretim 4 yıllık lisans mezunu ya da lisans mezunları DGS'ye giremez. DGS sınavı yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınavdır.

DGS NE ZAMAN? 

DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak.

DGS BAŞVURU TARİHİ 2023 NE ZAMAN? 

DGS başvuru işlemleri 26 Mayıs'ta başlayacak, 5 Haziran'da sona erecek.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

DGS başvuru ücreti henüz belli olmadı.

DGS BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? 

DGS ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavına yükseköğretim kurumlarının 2 yıllık ön lisans programını başarı ile tamamlamış olan öğrenciler girebilir. Bunun dışında açık öğretimden de 2 yıllık bölüm bitirenler DGS'ye girme hakkına sahiptir.

Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler başarılı bir puan alırsa herhangi bir yükseköğretim kurumunda tamamlamış oldukları eğitimi 4 yıla tamamlarlar. Lise mezunu, açık öğretim 4 yıllık lisans mezunu ya da lisans mezunları DGS'ye giremez. DGS sınavı yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınavdır.

Haberin Devamı