Gazete Vatan Logo

Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı?

Öğretmen grevi 2022 için yapılan aramalar arttı. “Bugün okullar tatil mi, 2 Kasım okul var mı?” sorularına yanıt aranıyor. 2 Kasım Çarşamba günü öğretmenler iş bırakıyor. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize edilmesini istiyor. Bu kapsamda sosyal medya platformu Twitter üzerinden ‘YarınZilçalmayacak’ etiketi ile birçok paylaşımlar yapılınca hem veliler hem de öğrenciler bugün okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün okullar tatil mi 2 Kasım? Öğretmen grevi nedir, 2 Kasım grev kararı alanlar hangi sendika, 2 Kasım ne günü?

Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı?

Eğitim Sen ve Eğitim İş öncülüğünde bir grup eğitim sendikası geçtiğimiz günlerde Başkent Öğretmenevinde bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer sınavlarının iptal edilmemesi halinde eğitimciler olarak 2 Kasım günü iş bırakacaklarını açıklamışlardı. İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde milyonlarca öğrenci ve veli “Bugün okullar tatil mi 2 Kasım?” sorusuna yanıt arıyor.

Bugün okullar tatil mi 2 Kasım?

Grev nedeniyle öğretmenler derslere girmeyecek, anacak okullarda ders süreci devam edecek.

Öğretmen grevi nedir?

Toplam 12 eğitim sendikasının aldığı ortak karar doğrultusunda; 26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde iş yerlerinde kokart takılması ve 26 Ekim günü ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunması kararlaştırıldığı, bu talep ve uyarılara rağmen düzenleme yapılmaması halinde; öğretmenlerin 2 Kasım 2022 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağı ifade edilmişti.

2 Kasım grev hangi sendika?

Açıklamaya katılan sendikalar Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası.

Haberin Devamı