Gazete Vatan Logo

Bugün ne sınavı var? 2022 İSG sınavı ne zaman? İSG sınavından en erken saat kaçta çıkılır? İSG sınavı saat kaçta bitecek?

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2022-İSG/2) bugün gerçekleştirilecek. Sınava katılacak adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara geldi. Adaylar İSG sınav saatleri ve sınava ilişkin bilgileri araştırıyor. Peki, İSG sınavı ne zaman? İSG sınavından en erken saat kaçta çıkılır? İSG sınavı saat kaçta bitecek? İSG kaç dakika, kaç soru sorulacak? İşte detaylar…

Bugün ne sınavı var? 2022 İSG sınavı ne zaman? İSG sınavından en erken saat kaçta çıkılır? İSG sınavı saat kaçta bitecek?

ÖSYM tarafından yapılacak İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2022-İSG/2). 17 il ve 18 sınav merkezinde uygulanacak.

BUGÜN NE SINAVI VAR? 

Bugün ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İSG sınavı yapılacak. İş güvenliği uzmanlığı sınavı, ÖSYM tarafından her yıl iki defa Mayıs ve Aralık aylarında yapılan bir sınavdır. İş Sağlığı ve Güvenliği sınavı bir çok iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli adayının hazırlandığı bir sınavdır. 

İSG SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının (2022-İSG/2) 11 Aralık Pazar yani bugün saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İSG KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU SORULACAK?

Sınav 75 dakika sürecek. Ek süre verilmesine uygun bulunan engelli adaylar, 20 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler. Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacak. Her testte 50 soru yer alacak.

İSG PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacak. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların 100 üzerinden puanları hesaplanacak.

Haberin Devamı

Testteki Toplam Geçerli Soru Sayısı, iptal edilen soru/sorular çıkarıldıktan sonra kalan soru sayısıdır. İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekiyor.

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.