Gazete Vatan Logo

BİLSEM sonuçları ne zaman belli olur? BİLSEM sınav sonuçları 1. Sınıf, 2. Sınıf ve 3. Sınıf sorgulama…

BİLSE sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. BİLSEM sonuçlarının bugün açıklanması beklendiği için öğrenciler arama motorları üzerinden BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sınav sonuçları kaçta açıklanacak? sorularını araştırıyordu. 4 Ocak’ta yapılan 1. 2. Ve 3. Sınıf grup tarama testleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. MEB konuyla ilgili açıklama yaptı. BİLSEM sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte www.meb.gov.tr BİLSEM sonuç sorgulama ekranı!

BİLSEM sonuçları ne zaman belli olur? BİLSEM sınav sonuçları 1. Sınıf, 2. Sınıf ve 3. Sınıf sorgulama…

Özel yetenekli çocukların tespit edilmesi için yapılan BİLSEM sonuçları merakla bekleniyor. Koronavirüs nedeniyle ertelenen sınavın ne zaman açıklanacağı da uzun süredir takip ediliyordu. BİLSEM sonuçları arama motorları üzerinden sorgulanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı son yaptığı açıklamada BİLSEM sonuçları için bugünü işaret etmişti. Peki, BİLSEM sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLACAK?

BİLSEM tarama sınavlarının sonuçları 22 Nisan tarihinde açıklanacaktı. Ama sınavlar ertelendiği için sonuç tarihi henüz bilinmiyor. MEB tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili ayrıntılı bilginin ilerleyen günlerde yapılacağı bildirildi.

BİLSEM NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış adıdır. Özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirmek için devlete bağlı olarak açılan özel okullardır.

Haberin Devamı

BİLSEM SINAVLARI NASIL OLUYOR?

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme işlemlerinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması, 1. 2. ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarlarla yapılacaktır. Uygulamada soruların cevaplanma şeklini anlatan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma bulunmaktadır. Her soruyu belirli bir süre içinde cevaplamanız gerekmektedir. Sürenin son 10 saniyesi sağ üst köşede gösterilecek ve süre azalarak bitecektir. Süre bitiminde cevap verilmez ise sonraki soruya otomatik olarak geçilecektir.

Animasyonlar ve sorular grup tarama sorularının benzeri veya kapsadığı konular değildir. Uygulama sadece grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri hakkında bilgilendirme ve cevaplamada pratiklik kazandırma amaçlanmaktadır.

BİLSEM AÇIKLAMASI