Gazete Vatan Logo

BİLSEM sınavı ne zaman 2022? BİLSEM sınavı 2022 öğrenci başvuruları başladı mı, başvurusu nasıl yapılır?

BİLSEM sınavı ne zaman, BİLSEM başvurusu başladı mı? BİLSEM sınav tarihleri belli oldu. BİLSEM sınavı 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılıyor. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri hakkındaki tarihler sorgulanıyor.

BİLSEM sınavı ne zaman 2022? BİLSEM sınavı 2022 öğrenci başvuruları başladı mı, başvurusu nasıl yapılır?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlıyor. 2022 yılında gerçekleştirilecek BİLSEM sınavının tarihi ile başvuru tarihleri sorgulanıyor.

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN 2022?

19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.

BİLSEM BAŞVURULARI BAŞLADI, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrenci gözlem formlarının doldurulması işlemi gerçekleştirilecek.

19 Şubat - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM KILAVUZU