Gazete Vatan Logo

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına boykot çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt!

Başöğretmen ve uzman öğretmenlik mesleki gelişim çalışmaları kapsamında eğitimler devam ediyor. Öğretmen kariyer basamakları kapsamında ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programı eylül ayında tamamlanacak. Öğretmenler başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına katılacak. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süreç ile ilgili bilgi vererek, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı boykot çağrısı yapanlara da yanıt verdi. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? İşte Uzman öğretmenlik sınav tarihi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları!

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına boykot çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt!

Öğretmen kariyer basamakları kapsamında öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerin bitmesine kısa bir süre kala gözler sınav tarihine çevrilirken Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavını boykot çağrısı yapanlara da yanıt verdi. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? İşte Uzman öğretmenlik sınav tarihi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları!

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINA BOYKOT ÇAĞRISINA ERDOĞAN’DAN YANIT!

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili şunları söyledi:

“Öğretmenlerimizin 60 yıllık büyük özlemi olan meslek kanunlarının çıkmasıyla birlikte uzman ve başöğretmen kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimlerini tamamladılar. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaflar. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot etme çağrısı yapılmasını, en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Uzman ve başöğretmenlik sınavına girecek tüm öğretmenlere şimdiden başarılan diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

BAŞÖĞRETMEN VE UZMAN ÖĞRETMENLİK MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Temmuz ayında başlayan uzman öğretmenlik eğitimleri 05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül 2022 tarihlerinde sona erecek.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SERTİFİKALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek.

Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor.