Gazete Vatan Logo

Bakan Özer'den ara tatil açıklaması: İzinli sayılacaklar

Deprem bölgesinde bir yandan okullar açılıp eğitim yaşamı yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılırken ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer'den ara tatil açıklaması: İzinli sayılacaklar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 17-24 Nisan tarihleri arasında eğitime bir hafta ara verileceğini açıkladı. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra okullar tüm ülkede ilk etapta 13 Şubat’a kadar tatil edilmişti. Bu süre daha sonra 20 Şubat’a uzatılmıştı. Deprem bölgesindeki okullarsa daha geç açılmıştı.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’daysa eğitim öğretim 27 Mart itibariyle kademeli olarak başlayacak. Normalde, okullar nisanda bir hafta ara tatile girecekti. Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Özer, deprem nedeniyle eğitime verilen aranın nisandaki ara tatili etkilemeyeceğini söyledi.

Bakan Özer, ara tatilin yapılacağını, şu anda bunun kaldırılmasının gündemde olmadığını hatta öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

10 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ BÖLGEYE GERİ DÖNDÜ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremden etkilenen illerdeki okulların açılması ve eğitim öğretimin normalleşmesiyle artık dönüş nakillerinin başladığını belirtti. Özer, 9 bin 437 öğrencinin memleketlerindeki okullarına nakil yaptırdığını söyledi. Deprem bölgesinden diğer illere nakil yaptıran öğrenci sayısının ise 253 bin 629’u bulduğunu açıklayan Özer, nakillerle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

EN ÇOK DÖNÜŞ GAZİANTEP’E

“Deprem bölgesinden diğer illere nakil işlemleri artık durma noktasına geldi. Gelinen bu noktada okulların açılması sonucunda afet nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerimizin tekrar memleketlerine dönüş nakilleri yaptığını görüyoruz. Bu kapsamda depremin yaşandığı illere dönüş yapmak isteyen toplam 9 bin 347 öğrencimizin nakillerini gerçekleştirdik. Buna göre Gaziantep’e 3 bin 518, Kahramanmaraş’a bin 341, Adana’ya 914, Hatay’a 834, Osmaniye’ye 648, Diyarbakır’a 565, Malatya’ya 565, Şanlıurfa’ya 506, Adıyaman’a 360 ve Kilis’e 96 öğrencimiz nakil oldu.

EN FAZLA NAKİL ANKARA’YA

Deprem bölgesindeki on ilden diğer illere toplam 252 bin 829 öğrencinin nakli yapıldı. En fazla nakil yapılan illerden Ankara’ya 34 bin 441, Mersin’e 23 bin 307, Antalya’ya 22 bin 190, İstanbul’a 19 bin 434, Konya’ya ise 13 bin 665 öğrenci geçti.”

Haberin Devamı