Gazete Vatan Logo

AUZEF sınav giriş yerleri belgesi erişime açıldı! AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman?

AUZEF sınav giriş yerleri belli oldu. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı akademik takvimine göre sınav giriş belgelerini AUZEF AKSİS ekranından erişime açtı. Peki, AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman? İşte AUZEF sınav giriş belgesi görüntüleme…

AUZEF sınav giriş yerleri belgesi erişime açıldı! AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır, AUZEF telafi sınavları ne zaman?

AUZEF sınav giriş belgesi ve telafi sınavı tarihi sorgulanıyor. AUZEF telafi sınavı için merkez tercihleri 10 Ocak 2023 Salı gününe kadar yapıldı. Sınav için hazırlıklar devam ederken 04 Şubat - 05 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan AUZEF bütünleme sınavı yerleri belli oldu. Yapılan açıklamada “Değerli Öğrencilerimiz,04-05 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan bütünleme (telafi) sınavına ait sınav giriş belgeleri yayınlanmıştır. Sınav giriş belgelerinizi http://auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak alabilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AUZEF bütünleme sınav belgesi auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden alınacak.

AUZEF TELAFİ SINAVLARI NE ZAMAN?

Üniversitenin sınav takvimine göre AUZEF telafi sınavları 04 Şubat - 05 Şubat 2023'te yapılacak.

TELAFİ SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR?

Bütünleme sınavları koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler için bitirme sınavından sonra yapılır.

-Bütünleme sınavları merkezi sistemle gözetimli olarak yüz yüze ve bütün sınav merkezlerinde eş zamanlı yapılır.

-Öğrenciler “Sınav Merkezi Tercihi” dönemindeki tercihlerine göre sınav yerlerine yerleştirilmektedir. Öğrenciler sınavlarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen bina ve salonda, kendi sınav sırasında girmek zorundadır.

- Sınavlar cumartesi sabah ve öğle, pazar sabah ve öğle olmak üzere toplamda 3 veya 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav oturumu başlangıç saatleri sınav giriş belgesinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

-Hangi dersin hangi oturumda olacağı, ilgili bölümün dönem dersleri dikkate alınarak belirlenir. Öğrencilerin hangi oturumlarda sınava gireceği Sınav Giriş Belgesi’nde ilan edilir.

-Öğrenciler sınav binası ve salonuna Sınav Giriş Belgesi ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilen resmi kimlik belgeleriyle alınmaktadır. Sınav binalarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen kimlikler dışında herhangi bir belge ile girilemez.

-Sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Sınav süresi her oturum için (ders sayısı X 30 dk.) olarak belirlenir ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilir.

-Bütünleme sınavlarında öğrenciler bir dersin tüm ders içeriklerinden sorumludur.

Haberin Devamı