Gazete Vatan Logo

AÖL sınavları ne zaman, online mı olacak? 2022 AÖL 2. Dönem sınav takvimi!

AÖL sınavları hakkında yapılan aramalar yoğunlaştı. Açık Lise öğrencileri, AÖL sınavları ne zaman ve nasıl yapılacak sorularına yanıt arıyor. Peki, AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak?

AÖL sınavları ne zaman, online mı olacak? 2022 AÖL 2. Dönem sınav takvimi!

AÖL sınavları ne zaman, online mı olacak? Eğitimini açıktan devam ettiren öğrenciler ders seçimi ve kayıt yenileme işlemini tamamladı, şimdi 2. dönem AÖL sınavları ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. MEB yaptığı açıklamada 2. dönem sınav takvimini paylaştı. Peki, 2022 AÖL sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 2. dönem sınavları online mı yüz yüze mi olacak?

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğreti Lisesi - II. Dönem Sınavı 2022 Mart ayında e-Sınav olarak uygulanacaktır.

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavı 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak.

2022-2023 Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı Aralık 2022'de e Sınav olarak gerçekleşecek.

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI ONLINE MI YÜZ YÜZE Mİ?

İkinci dönem Açık Lise sınavları, e-Sınav olarak online ortamda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi'ne (AÖL) geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 7 - 11 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: Halen örgün eğitimde e-Okulda aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemlerinin 4-6 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacağından, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesi’ne geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 7 Şubat 2022 - 11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Halk eğitimi merkezi müdürlükleri ve yüz yüze eğitim kurumlarında yoğunluk oluşmaması adına, kayıtlar tüm öğrenciler için 11 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.