Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise sınav sonuçları tarihi

Lise eğitimi açıktan tamamlayan binlerce aday Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sonu sınavlarının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav sonuçları tarihi...

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise sınav sonuçları tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sonu sınavlarının temmuz ayı sonunda yapıldı. Lise eğitimini Açık Öğretim Lisesinde okuyan öğrenciler AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav sonuçları tarihi...

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sonu sınavlarının tamamlanmasının ardından adayların gözü AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Corona virüs nedeniyle güncellenen AÖL iş takvimine göre AÖL sınav sonuçları 17 Ağustos'ta açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat 10.00'da erişime açılması bekleniyor.

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Açıköğretim Lisesi 1. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos – 9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI İLE İLGİLİ MEB'İN AÇIKLAMASI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019-2020 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden öğrencilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1. dönem aldığı ders notlarıyla bir üst sınıfa geçmeleri veya mezun olmaları sağlanmıştı. Örgün eğitime devam eden öğrencilere sağlanan sınıf geçme imkanından açık öğretim okulları da faydalanacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Açık öğretim okullarında öğrenim gören örgün eğitim çağı dışına çıkmış öğrencilerin salgın döneminde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Buna göre, yeni eğitim öğretim yılı kayıtları ve yüz yüze eğitim uygulamalarının zamanında başlatılabilmesi için açık öğretim okullarının 3. dönem sınavları yapılmış kabul edilerek öğrencilerin 3. dönem kayıt yenilemeleri otomatik olarak yapılacak. Öğrencilerin bir dönemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacak.

Açık öğretim okullarına kayıtlı ve 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış, 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan tüm öğrenciler de faydalanacak. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığının sunduğu bu imkândan; açık öğretim okullarında kayıtlı 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan yurt içi ve yurt dışındaki öğrenciler de faydalanacak.

Haberin Devamı