Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme tarihi uzatıldı mı? MEB AÖL 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ne zaman bitecek?

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme ne zaman bitecek? MEB bünyesindeki Açık Öğretim Lisesi için 2. dönem kayıtları hakkındaki aramalar devam ediyor. Eğitimine örgün olarak devam edemeyen öğrencilerin okuduğu AÖL 2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık'ta, 1. dönem sınavları açıklandıktan bir hafta sonra başladı. Peki, AÖL 2. dönem kayıt yenileme tarihi uzatıldı mı, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme ne zaman bitecek?

AÖL kayıt yenileme tarihi uzatıldı mı? MEB AÖL 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ne zaman bitecek?

AÖL 2. dönem kayıt yenileme ne zaman bitecek? Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi için ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri aramaları artarak devam ediyor. Açık Öğretim Lisesi 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için ilk tarih 27 Aralık - 28 Ocak olarak duyuruldu ancak ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri uzatıldı. Peki, AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt ne zaman bitecek? İşte 2021-2022 AÖL 2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri…

AÖL 2. DÖNEM İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi'ne (AÖL) geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 7 - 11 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi, Halen örgün eğitimde e-Okulda aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemlerinin 4-6 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacağından, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesi’ne geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 7 Şubat 2022 - 11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Halk eğitimi merkezi müdürlükleri ve Yüz Yüze Eğitim kurumlarında yoğunluk oluşmaması adına, kayıtlar tüm öğrenciler için 11 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Haberin Devamı

AÖL 2. DÖNEM İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 ARALIK 2021 - 8 ŞUBAT 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

2021-2022 AÖL 2. DÖNEM İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2021-2022 AÖL 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Halen örgün eğitimde aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemleri,  Ortaöğretim Genel Müdürlüğü e okul duyurularında   4-6 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacağı duyurulduğundan, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin  yeni kayıt iş ve  işlemleri    07 Şubat 2022 - 08 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL KAYIT VE KAYIT YENİLEME NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

2021-2 Dönemi kayıt yenileme işlemlerini; ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında, mesai saatleri içinde kayıt yenileme işleminin yapılmasına ilişkin talep dilekçelerini kendileri şahsen Halk Eğitimi Merkezine ulaştırarak yaptırabilecek.

Haberin Devamı

Ancak, ücret muafiyeti olan öğrencilerimiz şahsen müracaatta zorluk yaşıyor ise, ilan edilen 2021-2 Dönemi kayıt yenileme tarihleri arasında, mesai saatleri içinde kayıt yenileme işleminin yapılmasına ilişkin talep dilekçelerini e-posta, faks vb. iletişim araçları aracılığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine ulaştırmaları durumunda öğrencilerimizin şahsen müracaat etmelerine gerek kalmaksızın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, dilekçe gönderdikleri her dönem için, kayıt yenileme işlemleri yapılacak

Tutuklu veya hükümlü olup 2021-2 Dönemine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak dönem sınavları cezaevinde yapılacak sınav takvimine göre olacak.

Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde "Öğrenci Durumu: İNCELEMEYE ALINMIŞ ÖĞRENCİ" olan öğrencilerimizin kayıt yenileme ücreti yatırmaları sistem tarafından engellenmiştir. Bu durumdaki öğrencilerimiz kayıt yenileme tarihleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak İNCELEME DURUMLARININ kaldırılmasını talep etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrenci taleplerini açık lise e-posta adresine gönderecektir.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından talepler incelenerek, talebi uygun görülen öğrencilerin inceleme durumları kaldırılacak.