Gazete Vatan Logo

AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖF vize sınavında kaç net yapmak gerekir, AÖF sınavında kalem veriyorlar mı 2023?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ara sınavları hafta sonu gerçekleştirilecek. AÖF (Açıköğretim Fakültesi) sınav sistemine dair en merak edilen konu ise AÖF sınavında 4 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediği oldu. Peki, AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖF vize sınavında kaç net yapmak gerekir, AÖF sınavında kalem veriyorlar mı 2023?

AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖF vize sınavında kaç net yapmak gerekir, AÖF sınavında kalem veriyorlar mı 2023?

AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu, AÖF çan eğrisi nedir? Sorularına yanıt aranıyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler hafta sonu sınav heyecanı yaşayacak. Peki, AÖF vize sınavında kaç net yapmak gerekir, AÖF sınavında kalem veriyorlar mı 2023?

Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

Açık öğretim programlarında dört yanlış bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında yanlış cevaplar dikkate alınmaz.

Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 29/03/2016 tarihli ve 75850160-106-E.26361 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı gereği, 2016-2017 öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosu'nun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarak https://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkânlar seferber edilerek Türkiye'nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir.

Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

AÖF vize sınavında kaç net yapmak gerekir?

Her hatalı cevap 0,25 doğruyu siler, bu da 1.25 puana denk gelir. 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

Haberin Devamı

AÖF sınavında kalem veriyorlar mı 2023?

AÖF sınavında öğrencilere kalem ve silgi verilmiyor. Öğrenci sınav öncesinde kalem ve silgiyi kendileri getiriyor.