Gazete Vatan Logo

AÖF sınav soruları ve sonuçlarını öğrenin!

AÖF sınav soruları sınav sonucunda açıklanırken AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasına da kısa bir süre kaldı. AÖF sınav soruları ve sonuçlarını internet üzerinden öğrenmek mümkündür. AÖF sınav sorularını ve AÖF sınav sonuçlarının açıklanma tarihini yazımızdan öğrenebilirsiniz.

AÖF sınav soruları ve sonuçlarını öğrenin!

Sizlere bu yazımızda Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve sınav sonuçları hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden belirlenmiş olan tarihte açıklanmaktadır. Açık öğretim fakültesi sınav soruları ve sonuçları ÖSYM’den çok kolay bir şekilde öğrenilmektedir. Şimdi bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için yazımızın devamını okumanı gerekmektedir. Eğitim hayatımıza üniversitelerden örgün eğitim olarak devam edebildiğimiz gibi aynı zamanda Açık Öğretim Fakültelerinde sayesinde eğitim hayatımıza devam edebiliriz. Öncelikle Açık Öğretim Fakültesi ve eğitim alabilmek için bir üniversite bir lise diplomanız olması gerekmektedir. Yani eğitimini tamamlamış olan vatandaşların üniversite okuması haktır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere ikinci olarak bir lisans eğitim alabilmeleri için bu şekilde bir hizmet sunmuştur. İkinci olarak bir lisans Açık Öğretim Fakültesi'nde yararlanabileceğimiz gibi aynı zamanda lisansı eğitim olarak da açık öğretim fakültelerinden çok kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde yer alan Açık Öğretim Fakültesi olarak isimlendirilen üniversitelerden herhangi birisine kayıtlı olarak Açık Öğretim Fakültesi hakkında ayrıntılı bilgi ve eğitim alabilirsiniz. İstemiş olduğunuz bölümü tercih ederek Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt olabilirsiniz Açık Öğretim Fakültesi günümüzde hizmet vermekte olan çok yararlı bir sistemdir. Açık Öğretim Fakültesinde okumakta olan öğrenciler aynen örgün eğitimde okumuş öğrenciler gibi okumakta ancak dersleri dışarıdan almaktadır mezun olduklarında ise kesinlikle örgün eğitim ile Açık Öğretim Fakültesi arasında hiçbir fark olmamaktadır, ikisi de aynı diplomaya alacaktır ve ikisi de başvurmak istedikleri takdirde aynı yere başvurma imkânına sahip olacaklardır. Bahar dönemi ve yaz dönem olarak isimlendirilmektedir. Dönem başına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirdikten sonra ise ders seçme işlemleri ne geçebilirsiniz kayıt yenileme işlemleri gerçekleştikten sonra ders seçme işlemlerini gerçekleştirmektesiniz eğer sistem sizin yerinize otomatik olarak ders seçme işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu sebeple sitemiz seçmiş olduğu derslerden sınava girmek zorundasınız. Açık Öğretim Fakültesi'ne ilk kayıt yapılacağını zaman sizlerden bir şifre istenmektedir. Bu şifre sayesinde Açık Öğretim Fakültesi resmi internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığı zaman ise yine sınav sonuçları bilgilerinizden resmi internet üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde öğrenme şansına sahipsiniz. Açık Öğretim Fakültesi'ne öğrenci giriş yapabilmeniz için mesela Anadolu Üniversitesi'nde okuyorsanız Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Sizler bu siteye giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan öğrenci girişi butonuna tıklamanız gerekmektedir. Öğrenci girişi T.C girdikten sonra ise öğrenci otomasyonu seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Yine bu sayfada yer alan e-posta adresinizi ya da TC kimlik numaranızı sisteme girdikten sonra en son olarak ta şifrenizi yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde sisteme giriş yapmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı