Gazete Vatan Logo

AÖF final sınavı ne zaman, nasıl olacak? AFÖ finaller online mi olacak?

AÖF final sınavı hakkındaki araştırmalar sınav tarihinin yaklaşmasıyla artış gösterdi. Corona virüsü kapsamında Anadolu Üniversitesi AÖF vize sınavı 18 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasından online olarak yapıldı. Ara sınav sonuçları açıklanınca öğrenciler gözlerini final sınavıma çevirdi. Peki, AÖF final sınavı ne zaman, nasıl olacak? AFÖ finaller online mi olacak?

AÖF final sınavı ne zaman, nasıl olacak? AFÖ finaller online mi olacak?

AÖF ara sınav sonuçları açıklandı. Ara sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yaklaşan AÖF finallerinin de etkisiyle öğrenciler AÖF hakkındaki araştırmalarına hız verdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, koronavirüs önlemleri kapsamında bahar dönemi ara sınavlarına online olarak girdiler. Peki, AÖF final sınavı ne zaman, nasıl olacak? AFÖ finaller online mi olacak?

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA-TIKLAYINIZ

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavlarının yapılacağı tarih ile ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı. Koronavirüs öncesinde yayınlanan takvim içerisinde final sınavlarının 13 Haziran Cumartesi ve 14 Haziran Pazar günlerinde yapılacağı duyurulmuştu.

AFÖ FİNALLER ONLİNE Mİ OLACAK?

AÖF final sınavının ne zaman yapılacağına dair bir bilgi paylaşılmazken, ara dönem sınavı gibi finallerin de online olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/11/2015 tarihli ve 8/5 sayılı kararı ile kabul edilen "Anadolu Üniversitesi Merkezi Sınav Yönergesi"nin Beşinci Bölüm, Sınav İtirazı başlıklı 18. maddesinde "Adaylar; sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilir. İtirazın "Kılavuz" veya "Protokol"de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması gerekir. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmaz".

Haberin Devamı

İtirazlara, "Kılavuz"da veya "Protokol"de belirtilen şekilde ve sürelerde cevap verilir." denilmektedir.
Sınav sonucuna yapılacak itirazlar 3 iş günü (11-13 Mayıs 2020) içinde Öğrenci Otomasyonundan (T.C. kimlik numarası ve şifre ile) yapılacaktır.

AÖF'DE NEDEN DERS TEKRARI YAPILIR?

Öğrencinin başarı durumu; her dönemin sonunda dönem not ortalaması (DNO) ve genel not ortalaması (GNO) ile belirlenir. Not ortalaması, not ortalamasına katılan her dersin kredi değeriyle o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin toplam kredi değerine bölünmesiyle bulunur. Bu işlem, bir dönemde harf notu oluşan dersler için yapılırsa DNO; o zamana kadar harf notu oluşmuş tüm dersler için yapılırsa GNO elde edilir. GNO hesaplanırken tekrar edilen ders bulunması durumunda bu dersten alınan en son not ve kredisi dikkate alınır. Not ortalamaları virgülden (,) sonra iki basamaklı olarak gösterilir.

Haberin Devamı