Gazete Vatan Logo

ALES kaç saat sürüyor? ALES sınavından en erken saat kaçta çıkılır? ALES ne zaman bitiyor?

2022 ALES/3 sınavı 20 Kasım Pazar (bugün) gerçekleştirilecek. Yüksek lisans, doktora ve akademik personel alımları başvuruları için zorunlu olan ALES, ÖSYM tarafından Türkiye genelinde uygulanacak. ALES’in ardından sınavın soru ve cevaplarının yayınlanması bekleniyor. Peki, ALES kaç saat sürüyor? ALES sınavından en erken saat kaçta çıkılır? ALES ne zaman bitiyor? ALES kaç soru, kaç dakika? Ales sınav süresi kaç saat? İşte detaylar…

ALES kaç saat sürüyor? ALES sınavından en erken saat kaçta çıkılır?  ALES ne zaman bitiyor?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES/3 sınavı bugün uygulacak. Yüksek lisans, doktor ve üniversitelerin personel alımları gibi akademik kariyer hedefleyenlerin katıldığı ALES sınavı, bu yıl için sonuncu sınav olacak.

ALES KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza göre, 150 dakika sürecek.

ALES KAÇTA BİTİYOR?

ALES Sınavın gerçekleştirileceği bina ve salonlara saat 10:00'dan sonra adaylar alınmayacak. Adaylara sınavda 100 soru için 150 dakika süre verilecek. 10:15'te başlayacak olan sınav 12:45'te sona erecek.

ALES SINAVINDAN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR? 

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek.