Gazete Vatan Logo

8 Mayıs Ales Sınav Sonuçları bugün açıklanacak!

Merakla beklenen 2016 ALES ilkbahar sınav sonuçları bugün açıklanacak. Ösym Tarafından yapılan açıklamada 2016 Ales sınavının bugün açıklanacağı duyuruldu. Ales Sınav sonuçlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde...

8 Mayıs Ales Sınav Sonuçları bugün açıklanacak!

Binlerce adayın merakla beklediği ALES sınav sonuçları bugün açıklanacak. Ösym tarafından yapılan açıklamada 2016 İlkbahar ALES sınavının bugün açıklanacağı duyuruldu. Merakla beklenen Ales sınavına ilişkin tüm detayları sizin için derledik. ALES sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizdeki linklerden sınav sonuçlarına ulaşabileceksiniz. ALES sınav sonuçlarına ilişkin son dakika gelişmelerini haberimizde bulabilirsiniz.

ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES Sınavı hakkında bilgi

Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir.

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tezle) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı","uzman hekim", "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.

Yüksek Lisans, Lisans eğitimi bittikten sonra devam edilen eğitime verilen isimdir. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak ikiye ayrılır. Tezli yüksek lisans başvurusu yapmak için ALES sınavına girip yeterli puan almış olmak ve başvuru yapılan programın gerekliliklerini yerine getirmek gerekmektedir. Tezsiz yüksek lisans için ales şartı aranmamaktadır.

Haberin Devamı

ALES sınavına girebilmek için bir yükseköğretim programından yani üniversiteden mezun olan adaylar girebilmektedirler. Bir üniversiteden mezun olan herkes hangi bölümü bitirmiş olursa olsun ALES sınavına girebilme imkanına sahiptirler ALES sınavına giriş sayıları sınırsızdır. Sınava istediğiniz kadar girebilme imkanınız bulunmaktadır. Sınava girebilmek için mutlaka bir üniversiteden mezun olmak gerekmektedir. Eğer üniversite mezunu değil iseniz ALES sınavına girme durumunuz oktur. ALES sınavına girmek için üç farklı seçenek bulunmaktadır. İnternet üzerinden başvurabilirsiniz, başvuru merkezlerinden başvurabilirsiniz, ve de son olarak posta yöntemi ile başvuru yapabilirsiniz.
Sınav başvurusu yapmak istiyor iseniz bu işlem oldukça kola bir işlemdir. Sınav başvurunuzu internet üzerinden yapmak istiyor iseniz ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) internet sayfasından yapabilmeniz mümkün olacaktır. Sınav başvurunuzu yapabilmek için girişinizi yapmanız gerekmektedir. Sistemden giriş yapmanız için TC kimlik numaranız ve de sistemde kayıtlı olduğunuz kendi şifreniz ile girmeniz mümkün olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra başvurular sayfasına gelerek ALES yazısına seçmeniz gerekmektedir. Ve burada bulunmakta olan formu doldurmanız gerekmektedir bu formu doldururken eksiksiz bir şekilde ve de doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra yapmanız gereken bir diğer işlem ise sınav ücretini bankaya yatırmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı