Gazete Vatan Logo

4. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular

4. sınıf öğrencileri için Türkçe konuları daha çok dil bilgisi üzerinden müfredatta yer alır. Milli Eğitim Bakanlığı temel olarak dil bilgisini ağırlıklı şekilde öğrencilerin bu sene Türkçeyi öğrenmesini istemektedir. O yüzden harf ve hece bilgisi, basit ve türemiş sözcükler, sözcükte anlam ya da isimler ile adlar gibi pek çok değişik konu ön plana çıkmaktadır.

4. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular

Tabii bunlar içerisinde öznel ve nesnel yargılar, soru işaretleri ve metin türleri gibi daha oldukça geniş yelpazede konular bulunuyor. Elbette bu konular 4. sınıf öğrencilerinin rahat bir şekilde anlamaları adına temel düzeyde ele alınır.

4. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir?

Daha çok dil bilgisi ağırlıklı olması ile aynı zamanda sözcükte anlam ve sözcük üzerinden temel bilgiler bu dönem içerisinde ele alınır. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat doğrultusunda sunmuş olduğu konuları, detaylı şekilde öğrenmek suretiyle gelecek sınıflar için de temel sağlar.

- Harf ve hece bilgisi

- Sözcükte anlam

- Eş anlamlı kelimeler

- Basit, türemiş ve bileşik sözcükle

- Eş sesli sözcükler

- Zıt anlamlı sözcükler

- Metin türleri

- Deyimler

- Durum hal ekleri

- İsimler ve adlar

- Fiiller ve eylemler

- Sıfatlar

- Zamirler

- Cümlenin öğeleri

- Öznel ve nesnel yargılar

- Neden sonuç cümleleri

- Karşılaştırma ifadeleri

- Açıklayıcı ifadeler

- Ortalama işaretleri

- Yazım kuralları

- Söz sanatları

- Görsel okuma

- Metin türleri

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi bu yıl öğrenciler için çok daha geniş yelpazede ana konular yer almaktadır. Aynı zamanda bu ana konular kendi içerisinde geniş yelpazede yayılır. Böylece öğrenciler dil bilgisi ağırlıklı olarak hem cümlede hem de kelime üzerinden köklerini ve temelini öğrenir.

2023/2024 4. Sınıf Türkçe MEB Müfredatı ve Önemli Tüm Konular

Yeni yıl itibariyle 4. sınıf matematik konuları müfredat içerisinde dil bilgisi ağırlıklı olarak öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem öğrencilere temel olarak dil bilgisindeki pek çok konuyu öğretme anlayışını ele almış durumdadır.

4. sınıf 1. dönem Türkçe konuları; Harf ve hece bilgileri ile cümlenin öğeleri, isimler, adlar, sıfatlar ve zarflar gibi pek çok dil bilgisi konuları bu dönem öne çıkıyor. Aynı zamanda durum hal ekleri, eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler ile fiil ve eylemler gibi birçok dil bilgisi konuları yer almaktadır. Özellikle ilk dönem öğrenciler dil bilgisi üzerinden ağırlıklı olarak konuları öğrenir.

4. sınıf 2. dönem Türkçe konuları; Bu dönem içerisinde neden sonuç cümleleri, öznel ve nesnel yargılar, ortalama işaretleri, yazım kuralları ve metin türleri gibi yazımsal konular ele alınır. Öğrenciler bu dönem içerisinde cümlede anlamı ile birlikte cümlelerin nasıl ve ne şekilde yazılacağına dair bilgiler elde etmektedir.

Haberin Devamı

Şekilde yukarıda olduğu gibi her iki dönem dahilinde öğrenciler hem dil bilgisi hem de yazım kuralları ile birlikte cümle üzerinden anlamını öğrenir.