Gazete Vatan Logo

2023-MSÜ, 2023-TUS, 2023-STS Tıp Doktorluğu, 2023-YÖKDİL/1 başvuruları ne zaman? ÖSYM deprem sebebiyle başvuru tarihlerinde değişiklik yaptı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı sınav tarihlerinde değişiklik yaptı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), 2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınav başvuru tarihleri açıklandı. MSÜ sınavlarına katılacak öğrenciler arama motorlarına yönelerek MSÜ sınav ve başvuru tarihlerini sorgulamaya başlıyor. Peki 2023 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? 2023-MSÜ, 2023-TUS, 2023-STS Tıp Doktorluğu, 2023-YÖKDİL/1 başvuruları ne zaman?

2023-MSÜ, 2023-TUS, 2023-STS Tıp Doktorluğu, 2023-YÖKDİL/1 başvuruları ne zaman? ÖSYM deprem sebebiyle başvuru tarihlerinde değişiklik yaptı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin sonrası tüm Türkiye’de okullar bir hafta tatil edildi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adıyaman’da ise arama ve kurtarma çalışmaları sürerken Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan deprem ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle aşağıda belirtilen sınavların başvuru tarihleri değişmiştir” ifadelerini kullandı. Peki 2023 MSÜ başvuruları ve sınavları ne zaman? İşte, ÖSYM’nin yaptığı açıklama…

2023 MSÜ SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM’den yapılan açıklamada “ Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan deprem ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle aşağıda belirtilen sınavların başvuru tarihleri değişmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 19 Mart'ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 26 Mart'ta yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için 9 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

12 Mart'taki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) için de 10 Mart'a kadar başvuru alınacak.

MSÜ SINAV BAŞVURUSU AİS’TEN ALINACAK

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavı başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Sınava başvuru yapacak adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle osym.gov.tr adresinden sınav başvurularını yapabilirler.

Sınav başvuru işlemleri oturumun seçilmesi ve sınav ücretinin yatırılması olarak iki aşamada yapılır.

2023 MSÜ sınav başvuru ücreti 130 TL olarak belirlendi. Geç başvuru işlemleri ise 14 Şubat’ta alınacak.