Gazete Vatan Logo

2022 sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır? 2022 Haziran sorumluluk sınavları tarihleri!

Liselerde sorumluluk sınavlarının tarihleri belli oldu! Okulların kapanmasına kısa bir süre kala milyonlarca öğrencinin gözü sorumluluk sınavlarına çevrildi. Liseler 2022 Haziran ayı sorumluluk sınavı tarihlerini öğrencilere duyurmaya başladı. Peki, 2022 sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır? Sorumluluk sınavları nasıl olacak? 2022 sorumluluk sınavı kaç dakika? 2022 Haziran sorumluluk sınavları tarihleri!

2022 sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır? 2022 Haziran sorumluluk sınavları tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı liselerde okuyan öğrencilerin katıldığı sorumluluk sınavları başlıyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala pek çok okul sorumluluk sınavlarının tarihlerini ve sınavı ile ilgili bilgileri paylaşmaya başladı. Peki, 2022 sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır? Sorumluluk sınavları nasıl olacak? 2022 sorumluluk sınavı kaç dakika? 2022 Haziran sorumluluk sınavları tarihleri!

2022 SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Sorumluluk Sınavları 07-10 Haziran 2022 tarihleri arasında yüz yüze yapılacak.

2022 SORUMLULUK SINAVI NASIL OLACAK?

Sorumluluk sınavlarına 10-11 ve 12.sınıf öğrencilerimiz girecekler. 9.sınıf (lise-1) öğrencileri sorumluluk sınavlarına girmeyecek. Öğrenciler sınav başlamadan 15 dakika önce takvimde belirtilen sınav salonunda hazır bulunacak. Sınav süreleri 40 dk. olacak. Sınav araç gereçlerini (kalem, silgi vb.) öğrenciler kendileri getirecek ve birbirlerine sınav anında kesinlikle vermeyecekler. Sınavlara cep telefonuyla gelinmemesi gerekiyor. Sınava girecek öğrenciler hazırlanan yoklama listelerini sınav esnasında imzalayacak.

Haberin Devamı

SORUMLULUK SINAVINDA KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Öğrenciler sorumlu oldukları dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alması gerekiyor.

SORUMLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları sınavların bitimini takip eden iş gününde e-okuldan ilan edilecek.