Gazete Vatan Logo

2020 YDS başvuruları ne zaman? YDS ne zaman yapılacak? İşte Güncel ÖSYM sınav takvimi

Corona virüs salgını nedeniyle ÖSYM tarafından yapılan sınavların başvuru tarihleri ve yapılacağı tarihler değişti. ÖSYM 9 sınavın tarihini geçtiğimiz günlerde güncellemişti. Corona virüs ile ilgili gelişmelerle birlikte YDS'ye hazırlanan adaylar internette sıklıkla 2020 YDS ve e-YDS başvuruları ne zaman? YDS ve e-YDS ne zaman yapılacak? sorularını aratıyor. İşte ÖSYM'nin YDS ile ilgili açıklaması ve 2020 güncel sınav takvimi...

2020 YDS başvuruları ne zaman? YDS ne zaman yapılacak? İşte Güncel ÖSYM sınav takvimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını ile ilgili Türkiye'de alınan önlemler çerçevesinde pek çok kurum ve kuruluş da bazı tedbirler almıştı. Bu kurumların başında ÖSYM geliyor. ÖSYM bulaş riskini azaltmak amacıyla ilk olarak sınav tarihleri ile ilgili güncelleme yapmıştı. Ancak adaylar başta YDS olmak üzere hazırlandıkları sınavların başvuru tarihleri ve uygulanacağı tarihlerde değişiklik olup olmayacağı konusunda ÖSYM'den gelecek yeni açıklamaları dikkatle takip ediyor. Peki, 2020 YDS başvuruları ne zaman? YDS ne zaman? Sınav ne zaman yapılacak? Güncel ÖSYM takvimi değişti mi? İşte ÖSYM'nin 2020 YDS başvuru ve sınav tarihi...

ÖSYM 2020 Sınav Takvimi güncellenerek "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Açıklamada, "Koronavirüs pandemisi sürecinde devletimizin konuya ilişkin almış olduğu ve alacağı kararlar çerçevesinde kurumumuz tarafından yapılması planlanan sınavlarla ilgili adaylara ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacak." ifadesi kullanıldı.

2020 YDS NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE GÜNCEL YDS SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

Coronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Buna göre, Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS'ler ise yıl içerisinde 10 kez daha uygulanacak. e-YDS'ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta yapılacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/9 Arapça/Rusça) 22 Ağustos'ta yapılacak. Başvurular ise, 25 Haziran'da yapılabilecek. Sonuçları ile sınavın uygulandığı gün olan 22 Ağustos'ta açıklanacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/10 İngilizce) ise 29 Haziran'da yapılacak. Başvurular 16 Haziran'da yapılacak. Sonuçları da 29 Ağustos'ta açıklanacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/11 İngilizce) 17 Ekim'de yapılacak. 11. İngilizce e-YDS sınavı başvuruları da 2 Eylül'de başlayacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/12 İngilizce) ise 14 Kasım'da gerçekleştirilecek. 12. e-YDS sınavının başvuru tarihleri ise 30 Eylül olarak açıklandı.

Haberin Devamı

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/13 İngilizce) 19 Aralık'ta yapılacak. 13. e-YDS'nin başvuru tarihi ise 18 Kasım olarak belirlendi.

GÜNCEL ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN