Gazete Vatan Logo

2019 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK burs başvuru sonuçları için son dakika duyurusu geldi. Öğrenciler, heyecanla KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklerken, KYK sürecin devam ettiğini açıkladı. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?

2019 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK burs başvuru sonuçları için son dakika duyurusu geldi. Milyonlarca öğrenci Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanmasını beklerken dün bir gelişme yaşandı. KYK'nın sitesinde "KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı" ibaresi yer alıncı adaylar siteye akın etti. Aşırı yoğunluktan dolayı yurtkur.gsb.gov.tr sitesinde erişim sıkıntısının yaşanmasının ardından KYK'dan kredi ve burs başvuru sonuçları için resmî açıklama geldi. Öğrenciler, heyecanla KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman açıklanır?

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.

KYK BURS VE KREDİYE ZAM GELD! KYK BURSU NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan zam açıklaması şöyle; Bugünden 3 Kasım 2002 tarihine kadar geri gittiğimizde istiklal ve istikbal davamızın kalkınma, büyüme, yatırım ve refah mücadelemizi de ihmal etmedik.

Haberin Devamı

Hükümete geldiğimizde ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim harcamalarımız hep ilk sırada yer aldı. Eski dönemin vesayet ürünü kesintisiz eğitim ürününü bir kenara bırakarak 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Katsayı engeli başta olmak üzere antidemokratik uygulamalara son verdik.

Meslek liseleri ve imam hatip okullarını cazip hale getirdik. Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak.