Gazete Vatan Logo

2016 LYS başvuruları internet üzerinden yapılıyor mu?

LYS başvuruları sınava girmek isteyen öğrencilerin yapmak zorunda olduğu işlemlerdir. LYS başvuruları esnasında hangi sınav türlerine girilecekse o sınav türlerine yönelik başvurular yapılır. LYS başvuru işlemleri ÖSYM kontrolünde gerçekleşen işlemlerdir.

2016 LYS başvuruları internet üzerinden yapılıyor mu?

Üniversite de okumak istiyorsanız eğer ilk önce lise eğitimini tamamlamalısınız ardından da üniversitelere giriş sınavına girerek okumak istediğiniz bölümün puanlarını elde etmeniz gereklidir. Bu yüzden öğrenciler lisede ki son senelerinde öğrenciler sıkı bir çalışma dönemine girer ve son senelerinde ÖSYM kurumunun düzenlediği üniversitelere giriş sınavına girerler. Üniversitede okumak isteyen her öğrenci bu sınava girmesi gereklidir. Üniversitelere giriş sınavı 2 bölüm olarak öğrencilere yapılmaktadır. Bu sınavlardan ilki ve üniversitede okumak isteyen her öğrencinin girmesi gereken sınav YGS sınavıdır. YGS yani yüksek öğrenime geçiş sınavı her yıl mart ayında yapılmaktadır. Bu sınavda ilk bölüm soruları sorulmaktadır ve her öğrenci aynı sınava girmektedir. 120 soru olan bu YGS sınavında 30 Türkçe, 30 matematik, 30 fen bilimleri ve 30 sosyal bilimler sorusu bulunmaktadır. Bu sınava giren ve bu sınavdan 180 taban puanı ve daha fazla puan alan öğrencileri üniversitelere giriş sınavının ikinci bölümü olan LYS sınavına girmeye hak kazanırlar.

Haberin Devamı

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS sınavı üniversitelere giriş sınavının ikinci bölümüdür. Bu sınava alanınıza göre girersiniz. 5 farklı LYS sınavı olmaktadır ve bu LYS sınavları hepsi farklı tarihlerde yapılmaktadır. Matematik sınavı LYS - 1, fen bilimleri sınavı LYS - 2, edebiyat ve coğrafya bölümü LYS - 3, sosyal bilimler sınavı LYS - 4, dil bölümü sınavı LYS - 5 sınavıdır. Öğrenciler bu sınavlardan istediklerine girebilirler. Her bir oturumun başvuru ücreti 35 TL olarak belirlenmiştir. Girmek istediğiniz bölümün başvurusunu yaparak ve başvuru ücretini yaparak sınavlara girebilirsiniz. LYS başvuruları 1 nisan tarihinden itibaren başlamıştır. LYS ye başvuracak olan öğrenciler 1 nisan - 14 nisan tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilirler. LYS başvurusu yapabilmeniz için ÖSYM merkezlerine veya başvuru merkezlerine başvurmanız gereklidir. Burada yetkililer sizin LYS başvurunuzu gerçekleştirir. 3 TL başvuru ücretini verdikten sonra 35 TL olan başvuru ücretini de ödeyerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM merkezlerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM merkezlerinden başvuru yapabildiğiniz gibi kendi başınıza da başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. LYS başvurunuzu internet üzerinden ÖSYM kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesinden başvuru yapabilmeniz için sistemde kaydınız olması gereklidir. Eğer ÖSYM kurumunun internet sisteminde bir kaydınız var ise ilk önce ÖSYM kurumunun internet sitesine girmeniz gereklidir. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta başvurular bölümü vardır. Başvurular bölümünü seçtikten sonra açılan başvuru seçeneklerinden 2016 - LYS seçeneğini seçmeniz gereklidir. Başvuru işlemleri için tıklayınız seçeneğini seçtikten sonra ise başvuru yap seçeneğini seçmeniz gereklidir. Aday işlemleri sistemi giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra başvuru formuna ulaşarak bu formu doldurmanız gereklidir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurusunu tamamlayan vatandaşlar başvuru ücretini de ödeyerek başvuru işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı