Gazete Vatan Logo

2. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 2. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Sayılar üzerinden belli düzeni ve kurulumu öğrenme dönemi 2. sınıf matematik konuları eşliğinde ele alınır. Özellikle birlik ve onluklar ile beraber deste ve düzine gibi bilgiler müfredat doğrultusunda öğrencilere aktarılır. Aynı zamanda basamak değeri, ritmik sayma, sayı örüntüsü ile sayıları karşılaştırma ve sıralama gibi pek çok farklı konu bulunmaktadır

2. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 2. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Diğer yandan eldesiz toplama ve çıkarma işlemleri gibi bilinmesi gereken konular da müfredat doğrultusunda öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 sezonu için hazırlanmış olan müfredat, öğrencilere sayılar konusunda bir temel oluşturma amacındadır.

2. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Özellikle basamak sayıları doğrultusunda farklı basamaklardaki rakamlar üzerinden öğrenciler bilgileri alır. Ondalık sayılar üzerinden birçok farklı konu Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda 2023-2024 yılı için öğrencilere sunulmuş durumdadır.

- İki basamaklı sayıları okuma

- Nesnelerin sayılarını biliyorum

- Sayıları onluk ve birlik olarak ayırıyorum

- Abaküste sayı gösterme

- Deste sayısı

- Basamak adı ve basamak değeri

- Ritmik sayma

- Doğal sayılar

- Sayıları en yakın onluğa yuvarlama

- Eldesiz toplama ve çıkarma işlemleri

- 3 Toplananı olan toplama işlemi

- Çıkarma işlemi

- Onluk bozarak çıkarma işlemi

Yukarıda verilen ana başlıklar doğrultusunda öğrenciler sayıları üzerinden birçok değişik konuya hakim olma şansı elde etmektedir. Aynı zamanda güçlü bir temel oluşturarak gelecek sınıflar için öğrencilerin işlerine daha da kolaylaştırır.

Haberin Devamı

2023/2024 2. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda hazırlanmış 2023 2024 2. dönem matematik konuları sayıları ele almaktadır. Böylece ağırlıklı olarak sayılar üzerinden öğrenciler toplama ve çıkarma ile ondalık gibi bilgileri öğrenmiş olur. Aynı zamanda Bunlar nasıl işlem yapacağına dair bilgileri kavrar.

2. sınıf 1. dönem matematik konuları; Öğrenciler bu dönem 2 basamaklı sayılar ile farklı basamak üzerinden sayıları öğrenme şansı elde edilir. Aynı zamanda nesillerin sayılarını öğrenmek ve onluk ile Birlik sayıları üzerinden işlem yapma becerisi de aktar. Abaküse sayı gösterme ve deste ile düzine gibi bilgiler de aktarılmaktadır.

2. sınıf 2. dönem matematik konuları; Devam eden bu dönem içerisinde basamak adı ve basamak değerleri üzerinden ayırma işlemi gerçekleş. Ayrıca ritmik sayma ve doğal sayılar ile birlikte, eldesiz toplama ve çıkarma işlemleri de yine bu dönem içerisinde öne çıkar.

Haberin Devamı

2023-2024 2. Sınıf Matematik Konularına Giriş

2. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde sayılar üzerinden ele alınır. Özellikle öğrenciler sayıları üzerinden toplama ve çıkarma işlemlerinin yanı sıra ondalık sayıları da öğrenme şansı bulunmaktadır.

Diğer yandan birlik ve onluk basamakları dışında onluk bozarak çıkarma işlemi de bu dönem içerisinde öne çıkar. Yani öğrenciler bu dönemde sayı basamakları doğrultusunda nasıl işlem yapacağına dair bilgi elde etmektedir. O yüzden öğrenciler için bu dönem oldukça önemlidir.