Gazete Vatan Logo

16-17 Nisan tarihinde yapılan AÖF sınav soruları ve sonuçları !

AÖF sınav soruları ve sonuçları sınavdan kısa bir süre sonra açıklanır. AÖF sınav soruları ve sonuçları aynı anda açıklanmaz. AÖF sınav soruları sınavdan hemen sonra açıklanırken AÖF sınav sonuçları belirli bir süre sonra açıklanmaktadır.

16-17 Nisan tarihinde yapılan AÖF sınav soruları ve sonuçları !

Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve sonuçları hakkındaki yazımızdan ayrıntılı bir şekilde bilgi alabilir ve aklınıza takılan sorulara bilgi cevapları bulabilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesi bahar döneminde yapılmış olan sınav soru sonuçları 17 Nisan tarihi itibariyle açıklanmıştır. 17 Nisan Açık Öğretim Fakültesi sınav soru ve cevaplarının haberimizin devamında bulabilirsiniz. Hatta 2016 Açık Öğretim Fakültesi vize sınavları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesi sınavları geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmiştir.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve cevapları sınav tarihinden ortalama olarak 3 gün içerisinde açıklanmaktadır. Şimdi sizlere Açık Öğretim Fakültesi sınav soruları ve sonuçları hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Açık Öğretim Fakültesi nedir? Açık Öğretim Fakültesi tam anlamıyla 1982 yılında kurulmuş olan ve aynı zamanda uzaktan eğitim metodu ile öğrencilere hizmet vermekte olan Anadolu Üniversitesi'nin bir Fakültesi anlamına gelmektedir. Kendi ikamet etmiş olduğu ilden üniversite kazanmamış olan farklı illerde okuma imkânına sahip olmayan kişilere yardım amacıyla hatta özgün olarak üniversite okuma fırsatı olmayan bütün Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistem diyebiliriz. Açık Öğretim Fakültesi bütün Türkiye'de hizmet vermekte olan bir fakültedir. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de hizmet vermektedir. Bunların dışında ise Türkî Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarına hizmet vermeye devam etmektedir Açık Öğretim Fakültesi uzaktan eğitim derslerini canlı net olarak da yapma imkânı sağlamaktadır. Açık Öğretim Fakültesi'nin sınavına girmek için bazı gerekli olan belgeler vardır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi aynı zamanda onaylı kimlik belgesinin yanında bulundurmama gerekmektedir. Fotoğraflı ve soğuk damgalı olan nüfus cüzdanı sureti geçerli olan pasaport sürücü belgesi zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er ya da erbaşlara aynı zamanda askeri öğrenci içinde askeri kimlik belgesi gerekmektedir. Bütün Türk vatandaşlarından izninle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait olan mavi ya da pembe kartlar yurtdışında yapılmış olan sınavlarda ise o ülkeye ait olan nüfus cüzdanı niteliğinde yer alan resmi belge amacıyla sınav giriş belgeleri kullanılmaktadır. Açık Öğretim Fakültesi'nde sınavı geçme notları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiye yazımızın devamında bulabilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesinde kalsaydınız 4 ortalama AA harf notu ile geçmiş sayılırsınız. Eğer, ortalaması 3.70 ise AB harf notuyla geçmiş sayılır. Eğer katsayının 3.30 ise BB harf notu ile geçmiş sayılırsınız. Eğer, 3 ortalama ise BC harf notu ile geçmiş sayılır. Bu şekilde devam etmekte en son olarak ise katsayınız 0 ya da 1 arasında ise DD ya da FF harf notuyla sınıfı tamamlamış olursunuz. Açık Öğretim Fakültesi'nde genel not ortalaması ise bütün dönemlerde almış olduğunuz derslerin yer alan toplam not değeri ile toplam kredi ile bölünmesi sonucunda meydana çıkmaktadır. Ders seçme konusunda Açık Öğretim Fakültesinde ise o dersi harf notuna bakılmaktadır. Notunuz 2 katsayının altında ise şartlı ya da koşulsuz ve farklı bir şekilde geçmiş sayılırsınız şartlı ya da koşullu geçme işlemleri ve ortaya çıkmaktadır. Dersinizden harf notu CD DD ise bu derslerden koşullu bir şekilde geçmişsiniz demektir.

Haberin Devamı