Gazete Vatan Logo

15 bin öğretmen ataması ne zaman? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan öğretmen ataması müjdesi!

Milyonlarca öğretmen adayının beklediği müjde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerini sunan Oktay, 2022'de yapılacak öğretmen alımını duyurdu. Oktay, "15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek." dedi. Peki, 15 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar...

15 bin öğretmen ataması ne zaman? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan öğretmen ataması müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerini sundu. Oktay, "15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek." dedi. Peki, 15 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar...

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Önümüzdeki ocak ayında da 15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek." dedi.

Oktay, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerini sundu.

"Ocak ayında 15 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek"

Ataması yapılmayan öğretmenlere yönelik eleştirileri hatırlatan Oktay, "713 bin 625 öğretmen atanmış durumda, yalnızca 2021'de yaklaşık olarak 20 bin öğretmen atamış durumdayız. Aynı şekilde önümüzdeki ocak ayında da 15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek." diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AZAMİ KADRO İMKANLARINA GÖRE YAPILACAK!

Oktay, öğretmenleri mağdur etmemek için bütçe dahilinde tüm imkanların seferber edildiğini, bu yıl da öğretmen atamalarının azami kadro imkanlarına göre gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Engelli atamalarına ilişkin de Oktay, "2002 yılından itibaren kamuda istihdamda 10 katı aşan bir artış sağladık. 2002 yıl sonu itibarıyla memur olarak istihdam edilen engelli birey sayısı 5 bin 777'den 62 bin 337'ye ulaşmıştır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, 2030 Engelsiz Vizyonu'muzun açıklandığı toplantıda 750 engelli öğretmenin ataması yapılmıştır." diye konuştu.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların 2022 yılı bütçeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Genel Kurulda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin ilk 4 maddesi üzerindeki görüşmelere geçildi.