Gazete Vatan Logo

12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Matematik konuları açısından en zorlu dönem içerisinde 12. sınıf matematiğe gelmektedir. Ancak özellikle öğrenciler bu dönem içerisinde üniversite sınavı ile beraber diğer yıllarda kullanabilecekleri temel bilgileri öğrenir. Bunlar içerisinde logaritma, fonksiyon, trigonometri, integral ve benzeri gibi en zorlu konular bulunmaktadır. Aynı zamanda Analitik ve Analitik üzerinden geometri konuları da bu dönem içerisinde ele alınır. 2023-2024 Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde bu konular detaylı şekilde ağırlıklı olarak öne çıkar.

12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

12.Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

12.sınıf matematik konuları öğrencilere üniversite döneminde de işine yarayacak bilgileri sağlamaktadır. Tabi aynı zamanda öğrencilerin en zorlanacağı dönem içerisinde olduğunu ifade etmek gerekir. O yüzden bütün konuları öğrencilerin dikkatli bir şekilde ağırlık vermesi çok önemlidir.

- Üstel fonksiyon

- Logaritmik fonksiyon

- Trigonometri

- Diziler

- Üstel, logaritmik denklemler ve eşitsizlikler

- Analitik düzlemde temel dönüşüm

- Süreklilik

- Türev

- Limit

- Belirsiz integral

- Türevin uygulamaları

- Çemberin analitik incelemesi

Bu şekilde yukarıdaki ana başlıkları eşliğinde 12. sınıf matematik konuları öne çıkıyor. Öğrencileri her ne kadar zorlasa bile özellikle üniversite başta olmak üzere ileriki dönemlerde kullanacakları önemli konular ele alınmaktadır.

2023/2024 12. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı üzerinden 2023-2024 12. sınıf matematik konuları, matematiğin zorlu konuları içerisinden ele alınmaktadır. Bu sebepten dolayı müfredat doğrultusunda ayrılmış iki dönem eşliğinde farklı konular öğrencilere aktarılır.

Haberin Devamı

12.sınıf 1. dönem matematik konuları; Öğrenciler üstel fonksiyon ve logaritmik fonksiyon ile trigonometri gibi ağır konuları ilk dönem itibariyle giriş yapar. Aynı zamanda diziler ve üstel, logaritmik denklem ve eşitsizlikler de bu noktada öne çıkmaktadır.

Diğer yandan yine diziler konuları bu dönem içerisinde öne çıkar. Analitik düzlemde temel dönüşümlerin üzerinden yine geometri ile birlikte analitiğin birleşimi bu dönemde öğrencilere aktarılmaktadır. Böylece öğrenciler belli konuları temel almak suretiyle tamamlamış olur.

12.sınıf 2. dönem matematik konuları; Bir sonraki dönem olarak bu dönem içerisinde öğrenciler limit ile başlar ve süreklilik ile türev üzerinden devam eder. Aynı zamanda belirsiz integral ve çemberin Analitik incelemesi konuları da bu dönemde ele alınmaktadır. Görüldüğü gibi ağırlıklı olarak öğrencilerin zorlanacağı konular bu sınıfta öne çıkıyor.

2023-2024 12. Sınıf Matematik Konuları

Haberin Devamı

Lisenin en ağır matematik konuları bu sınıf içerisinde müfredatta ele alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı 2023 2024 yılı konusunda integral, türev, trigonometri ve analitik düzlem gibi konular üzerinden öne çıkmaktadır. Bunlar içerisinden önemli bir kısmı özellikle üniversite sınavında çıkmaktadır.

Bu sebepten dolayı öğrencilerin ağırlık vermesi ve doğru şekilde öğrenmesi gerektiği önemli konulardır. Diğer yandan limit ve süreklilik ile diziler gibi konular da bu dönemde yer almaktadır. Öğrencilerin detaylı biçimde ve doğru şekilde öğrenmesi gerektiği önemli konulardır.