Gazete Vatan Logo

'Zamanı ve uzayı aştım' dedi, vahşice cinayetler işledi! Son sözleri sorulduğunda ortalık buz kesti

ABD’de erken yaşta uyuşturucu ve alkol batağına düşen Duane Owen’in kendisini sakinleştirecek bir eylem arayışı, şiddete kadar gitti. 2 masum kadını canice katledip cesetlerine tecavüz eden Owen, 15 Haziran’da idam edildi. Owen, kendisine oldukça mütevazi bir son yemek seçerken son sözleri sorulduğunda odada bulunanları şoke etti.

'Zamanı ve uzayı aştım' dedi, vahşice cinayetler işledi! Son sözleri sorulduğunda ortalık buz kesti

1961 yılının 13 Şubat günü ABD’nin Florida eyaletinde dünyaya gelen Duane Owen, oldukça zorlu bir çocukluk geçirmişti. Ebeveynlerinin ikisi de alkolikti ve sık sık Owen’i istismar ediyorlardı.

ÖNCE ANNESİNİ SONRA BABASINI KAYBETTİ

Posta'nın haberine göre; Owen henüz 11 yaşında bir çocukken annesi hayatını kaybetti. Annesini kaybetmesinden kısa süre sonra babası da intihar eden Owen, küçük yaşta yalnız başına kalmıştı. O da çok geçmeden ebeveynleri gibi kötü alışkanlıklar geliştirmeye başladı ve yıllarca uyuşturucuyla alkolün pençesinden kurtulamadı.

Owen’in çocukluk arkadaşlarından biri onun çok büyük bir bağımlı hale geldiğini söyleyerek, “Bir bira kamyonuyla bira teslim edildiğini bildiğim tek ev orasıydı” şeklinde konuştu.

FARKLI YOLLAR ARAYIŞI

Geçirdiği sıkıntılı dönemlerin ardından artık uyuşturucu ve alkolün de kendini sakinleştirmediği için farklı yöntemlere başvurmaya başlayan Owen, ilk durak olarak şiddete yönlenmeye karar verdi. Owen, 1984 yılına gelindiğinde kafasında kurduğu planları artık gerçeğe dökmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

24 Mart’ta Florida’nın Delray Beach bölgesinde gezinen Owen, gözüne bir evi kestirmişti. Bu evde ise 7 ve 3 yaşlarında iki çocuğa bakıcılık yapan 14 yaşındaki Karen Slattery’den başkası yoktu. Gizlice eve giren Owen, genç kıza saldırmaya başladı. Peş peşe bıçak darbeleriyle genç kızı katleden Owen, Slattery’nin cansız bedenine defalarca tecavüz edip olay yerinden ayrıldı.

Eve gelen ebeveynler kan donduran bir tablo ile karşı karşıya kalmıştı. Hemen polise haber verdiler ve beklemeye başladılar. Olay yerini inceleyen polis ekipleri birkaç ipucu yakalamıştı bile.

2 AY SONRA VAHŞET KALDIĞI YERDEN SÜRDÜ

Slattery’nin vahşice katledilmesinden yaklaşık 2 ay sonra 29 Mayıs’ta Owen bu kez gözüne 38 yaşında yalnız yaşayan bir anne olan Georgianna Worden’i kestirdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde zorla Worden’in evine giren Owen, talihsiz kadın uyurken ona yaklaşarak yanında taşıdığı çekiç ile vurmaya başladı. Worden, aldığı darbe sebebiyle olay anında hayatını kaybetti. Owen, Slattery’e yaptığı gibi Worden’ın da cansız bedenine defalarca tecavüz etti ve olay yerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

BAŞKA SEBEPLE YAKALANIP İTİRAF ETTİ

Worden’ın cansız bedeni sabahın erken saatlerinde okula gitmeye hazırlanan çocukları tarafından bulundu. Owen ise bu vahşi cinayetten 1 gün sonra gözaltına alındı ancak gözaltına alınma sebebi işlediği cinayetler değildi. Uyuşturucu problemleri sebebiyle karakolda birkaç hafta geçiren Owen, cinayetlerini itiraf etti. Öte yandan Worden’ın evindeki kütüphaneden de Owen’in parmak izi çıkmıştı.

Duruşmada kendisinin yaşadığı çocukluk ve bağımlılıkları üzerinden savunma yapan Owen’in tahliye istekleri reddedildi ve kendisine idam cezası verildi.

Mahkemeye sunulan belgelerde ortaya çıkan bir korkunç gerçek daha oldu. Owen, 2 kadına daha saldırmıştı ancak bu kadınlar Owen’in elinden canlı şekilde kaçmayı başarmışlardı. Owen, bu saldırılar sebebiyle de idam cezasının üzerine müebbet hapis cezası aldı.

SON YEMEĞİ VE SON SÖZLERİ

23 yaşında hapse giren Owen, önündeki 39 seneyi demir parmaklıklar arasında geçirecekti. 15 Haziran günü hayatında son kez uyandığının bilincindeki Owen, sabah saat 7’de uyandı. Son yemeğini saat 9.45’te yiyen Owen, yemek olarak ekmeksiz cheeseburger, soğan halkası, çilek, vanilyalı dondurma ve kahve istedi.

Haberin Devamı

Owen o gün ne ailesinden biriyle ne de arkadaşlarından biriyle görüştü. Kimse onu son gününde ziyarete gelmemişti. Saat 7.45’te Owen’in kendisine bir not verdiğini söyleyen hapishane görevlisi notta yazanları kamuoyuyla paylaştı:

Uzay ve zamanı aştım. Crow'un vizyonlarını gördüm. Enerjim ve parçacıklarım sonsuza kadar dönüşecek. Yaşamaya devam edeceğim. Ben Tula'yım. 13.

KURBANLARIN AİLELERİ ‘SESSİZCE’ İZLEDİ

Tüm günü hücresinde tek başına geçiren Owen, saat 18’de idam edileceği odaya doğru götürüldü. İdamı izlemeye de hiçbir yakını gelmemişti.

İzleyenler arasında ise öldürdüğü Slattery’nin o zamanlar 10 yaşında olan kardeşi de bulunuyordu. Worden’ın ailesinden kişiler de idamı izleyenler arasındaydı ancak tüm prosedür boyunca kimse tek kelime etmedi.

Haberin Devamı

İdamından hemen önce son sözleri olup olmadığı sorulan Owen, sadece ‘Hayır’ dedi. Saat 18.01’de başlayan prosedür, 13 dakika sonra Owen’in son nefesini vermesi ile sona erdi.