Gazete Vatan Logo

Yasak aşk kurbanı generale yeni şok

Yasak aşk kurbanı generale yeni şok

Irak ve Afganistan’daki savaşlarda sayısız askeri başarı kazandıktan sonra CIA’nın başına getirilen General David Petraeus’un kariyeri yasak aşkı ortaya çıkınca yerle bir olmuştu. Şimdi de devlet sırlarını sızdırmaktan yargılanabilir.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nin 2012 yılında istifa eden direktörü General David Petraeus’un başkanlığı sırasında, gazeteci sevgilisi Paula Broadwell’e, CIA e-postaları ve diğer gizli bilgilere erişimine izin verip vermediği araştırılıyor. ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı savcıların, aynı zamanda biyografisini yazan sevgilisiyle gizli bilgileri paylaştığı suçlamasıyla, Petraeus hakkında dava açılması tavsiyesinde bulunduğunu yazdı. Petraeus, 2012’de Broadwell ile yasak ilişkisi ortaya çıkınca istifa etmek durumunda kalmıştı. New York Daily News gazetesi ise bu istifayı CIA’nin baş harflerinden oluşan farklı bir açılımla ‘Caught In the Act’ (Suçüstü yakalandı) manşetiyle vermişti.

Kararı Adalet Bakanı verecek

Haberin Devamı

FBI ve savcılığın dava açılması tavsiyesinden sonra kararın Adalet Bakanı Eric Holder’a kaldığı belirtilirken, Petraeus’un suçlu bulunması halinde hapis cezasına çarptırılabileceği kaydediliyor. Petraeus bu göreve getirilmeden önce Irak ve Afganistan’daki Amerikan güçlerinin komutanıydı ve önemli askeri başarılara imza atmıştı.

‘Çuvalcı Paşa’ sanmıştık

4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler mensubu 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, ABD askerleri tarafından başlarına çuval geçirilerek gözaltına alınmış, 60 saat sonra serbest bırakılmışlardı. Emri ise Amerikan kuvvetlerinin o sırada başında bulunan Petraeus’un verdiği söylenmişti. Ancak daha sonra emri asıl verenin Petraeus'un emrinde bulunan K.Irak'taki Amerikan birliklerinden sorumlu Raymond Odierno olduğu anlaşıldı.

FBI da soruşturdu

Petraeus hakkında ‘All in’ isimli bir biyografi kitabı yazan Broadwell 2012 yılının en çok satanları listesine girmişti. Harvard mezunu bir gazeteci olan Broadwell o dönem ‘ajan’ olduğu iddialarıyla hakkında başlatılan bir soruşturmada, bilgisayarında FBI’ya dair gizli belgelere ulaşılmıştı.

Haberin Devamı