Gazete Vatan Logo

'Video gerçek cezasını öderim'

Türk vatandaşını rezil eden o Ukraynalı meydan okudu

Seks turizmi için Ukrayna’ya giden bir Türk’ü döverek bornozla Kiev sokaklarında dolaştıran De-facto grubunun lideri Maksim Golovin, “Bana ancak uygunsuz davranıştan dava açabilirler. Param var, cezamı öderim” diye konuştu.


Ukrayna’ya seks turizmi için gelen yabancılara ders vermek için kurulan ve ilk kurbanlarının bir Türk vatandaşı olduğu öne sürülen De-facto grubu hakkında polis soruşturma başlattı. Grubun otel odasına hayat kadını çağıran bir Türk vatandaşını döverek bornozla üzerinde “seks turizmine son” yazılı bir pankartla Kiev sokaklarında dolaştırdığını öne süren grubun videosu, Ukrayna polisi tarafından inceleme altına alındı. Yüzü koli bandıyla sarılan ve polise şikayette bulunmayan kurbanın Türk olup olmadığı bilinmiyor. Bu da videonun düzmece olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.



‘Başka ülkede yapın’

Grubun lideri olduğunu belirten Maksim Golovin, hedeflerinin sadece Türkler değil, ülkeye seks için gelen tüm yabancılar olduğunu belirtti. Araç kiralama şirketi işleten Golovin, “Fuhuşa karşı birisi değilim. Yabancılar gitsin, başka bir ülkede bu işi yapsın. Ukrayna’da değil. Ukrayna polisinin fuhuşu desteklemesini de anlıyorum. Az para alıyorlar ve bu işten nemalanıyorlar. Bana karşı soruşturma başlatmalarını da anlıyorum. Çünkü ekmeklerine mani oluyoruz. Genelevler ve fuhuşu yöneten organize suçşebekeleriyle mücadelenin tehlikeli olduğunu da biliyorum ama ülkemizdeki ucuz fuhuş sektörü talebinin üstesinden geleceğiz. Seks turizmine karşı savaşmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu. Golovin, seks turizminin ülkesini alçalttığını ve yabancıların et alır gibi Ukraynalı kadınları satın aldığınıbelirterek, “Bunun önüne geçilmesinin tek yolu korku. Bir yabancı kapısına hayat kadını yerine güçlü adamların gelebileceğini hesaba katarsa, bu işe kalkışma-yacaktır” dedi. Golovin, odasına hayat kadını çağıran 10’dan fazla yabancıya baskın yaparak videoya çektiklerini öne sürdü. Tüm sorumluluğun kendisinde olduğu belirten Golovin, “Bana ancak kamusal alanda uygunsuz davranış suçundan para cezası kesebilirler. Param var öderim” dedi.

Haberin Devamı