Gazete Vatan Logo

Venedik’te Türk ‘Abluka’sına ödül

Venedik’te Türk ‘Abluka’sına ödül

İtalya’nın Venedik kentine bağlı Lido adasında düzenlenen, dünyanın en eski film festivali, tam adıyla Venedik Bienali Uluslararası Sinema Sanatı Sergisi, önceki gece yapılan ödül töreniyle sona erdi.

Barışa yardımcı olsun

41 yaşındaki yönetmen Emin Alper’in ikinci uzun metraj filmi olan Türkiye, Fransa, Katar ortak yapımı “Abluka”, festivalin ana yarışma ödüllerinden Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen ve Müfit Kayacan’ın baş rollerde yer aldığı “Abluka”, terör olaylarının artmasıyla güvenlik ablukasına alınan bir gecekondu mahallesinde iki kardeşin içine düştüğü siyasi şiddet ortamına odaklanıyor. Emin Alper, törenin ardından düzenlenen basın toplantısında, “Bu filmin Türkiye’deki problemleri vurgulamaya yardımcı olmasını umuyorum. Bu filmi çektiğimizde Türkiye’de çok daha sakin bir atmosfer vardı. Ama maalesef bize Venedik’ten davet geldikten sonra ise ateşkes sona erdi ve kendimizi filmdekine çok benzer bir durumda bulduk. Dilerim bu film, Türkiye’de barışçıl ve demokratik bir ortama katkıda bulunur” dedi.

Haberin Devamı