Gazete Vatan Logo

Vatikan’ın ‘yeni günahları’

Daha önce Vatikan’ın gizli belgelerini yayınladığı gerekçesiyle mahkemelik olan İtalyan gazeteci Gianluigi Nuzzi, yeni kitabında da Vatikan’a sayısız ithamda bulundu

Vatikan’ın ‘yeni günahları’

‘The Original Sin’ adını taşıyan kitapta, Katolik rahipler arasındaki eşcinsel ilişkiler bir kez daha gündeme getirildi.

Nuzzi kitabında ayrıca Vatikan Bankası’na da suçlamalarda bulunuyor. Eski papalardan 6. Jean Paul ve 2. John Paul’ün milyonlarca dolarlık gizli hesapları olduğunu iddia eden Nuzzi, yoksullara yaptığı yardımlarla tanınan Rahibe Teresa’nın da yüklü miktarda parası bulunduğunu, hatta parasını çektiği takdirde, ‘Din İşleri Enstitüsü’ olarak bilinen Vatikan Bankası’nın batabileceğini öne sürdü.

Daha önce Vatikan Bankası’na yönelik yolsuzluk iddialarını gündeme taşıyan Nuzzi ve meslektaşı Emmanuele Fittipaldi, 2015’te mahkemeye çıkarılmıştı. 8 ay süren davanın ardından iki gazeteci hakkında, cezai soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

Nuzzi geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, avukatlarının kitabın kopyasını Vatikan’ın ceza savcısına elden teslim ettiğini açıkladı. 16 Kasım’da piyasaya çıkan kitapla ilgili Vatikan tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil.

Haberin Devamı