Gazete Vatan Logo

Ünlü sanatçı Stephen Sondheim hayatını kaybetti

Amerikan müzikal tiyatrosunda devrim yaratan efsanevi Broadway söz yazarı Stephen Sondheim, Cuma günü 91 yaşında öldü.

Ünlü sanatçı Stephen Sondheim hayatını kaybetti

Avukatı F. Richard Pappas, "West Side Story" ve "Sweeney Todd" gibi eserleriyle tanınan söz yazarı ve besteci Sondheim'ın arkadaşlarıyla Şükran Günü'nü kutladıktan bir gün sonra Connecticut'taki evinde aniden öldüğünü söyledi.

Sondheim'ın Bernard B. Jacobs Tiyatrosu'nda devam eden Broadway müzikali "Company" prodüksiyonunun yayıncısı Rick Miramontez, haberi AFP'ye doğruladı. Şirket"in yönetmeni Marianne Elliott, prodüksiyonun Twitter sayfasında paylaştığı bir açıklamada, "Müzikal tiyatronun Shakespeare'ini kaybettik" dedi.

STEPHEN SONDHEİM KİMDİR?

En beklenmedik konuları eğlence mekanlarına dönüştüren bir müzikal tiyatro deviydi. Kariyeri boyunca, Company, Follies ve A Little Night Music dahil olmak üzere Broadway'in en iyi bilinen programlarından bazılarının müziklerini yazdı. Sondheim ayrıca West Side Story'nin sözlerini de yazdı.

New York doğumlu besteci sekiz Grammy ödülü, dokuz Tony ödülü - Tiyatroda Özel Yaşam Boyu Başarı da dahil olmak üzere - ve bir Akademi Ödülü kazandı. Ayrıca Pulitzer Ödülü aldı. 1973 müzikalinden A Little Night Music'ten Palyaçoları Gönder adlı baladı, Frank Sinatra ve Judy Collins de dahil olmak üzere yüzlerce kez kaydedildi.

Haberin Devamı

2015 yılında, ABD Başkanı Barack Obama, çalışmaları için Sondheim'a - en yüksek sivil ödül olan - Başkanlık Özgürlük Madalyası'nı verdi.