Gazete Vatan Logo

Ukrayna Savaşı'nda dengeleri değiştirecek gelişme! Rusya ağır darbe aldı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 3 aydan fazla süre geride kalırken bölgeden savaşın seyrini değiştirecek bir haber geldi. Ukrayna tarafı, Rusya'nın Luhansk bölgesi için kilit rolde olan Severodonetsk kentinden son iki gün içinde geri çekildiği öne sürdü.

Ukrayna Savaşı'nda dengeleri değiştirecek gelişme! Rusya ağır darbe aldı

24 Şubat sabahından bu yana süren Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yeni gelişme yaşandı. Uzun süredir Ukrayna içlerinde ilerleyişini sürdüren Rusya, geri adım atmak zorunda kaldı. 

"GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDILAR"

Luhansk Bölge Valisi Serhiy Haidai bölgedeki son gelişmelere dair dikkat çeken açıklamalara imza attı. Bölge valisi yaptığı açıklamada, şiddetli çatışmalara sahne olan doğu Ukrayna'daki Severodonetsk'te Rus kuvvetlerinin toprak kaybettiği bilgisine yer verdi. Luhansk Valisi Sergey Gayday, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rus ordusu şehrin yaklaşık yüzde 70'ini kontrol ediyordu, ancak son 2 gün içinde geri çekilmek zorunda kaldılar” dedi.

"TAM KONTROLÜ SAĞLAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Rus ordusu yetkilileri ise, dün Ukrayna ordusunun Severodonetsk’ten çekildiğini iddia etmişti. Severodonetsk Belediye Başkanı Oleksandr Striuk, dün yaptığı açıklamada, “Ukrayna güçleri şehri geri almak için savaşıyor. Askerlerimiz şehirde yeniden konuşlanmayı ve bir savunma hattı kurmayı başardı. Şu anda şehrin tam kontrolünü yeniden sağlamak için gerekli her şeyi yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

KİLİT NOKTA ROLÜNDE

Eğer Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamının denetimini almış olacak. Bölgedeki durumu 'çok zor' şeklinde özetleyen Zelenski ise her gün 100'e yakın askerin Rus saldırılarına direnirken hayatlarını kaybettiğini açıklamıştı.