Gazete Vatan Logo

Türk damadın 'vize almak için evlendiği' iddiası olay oldu! Arkadaşlıkları bitti

34 yaşındaki Amy, 2020 yılında Kuşadası'na arkadaşıyla tatile geldi. Oteldeki barda Mahsum Uğurlu ile tanışan bir çocuk annesi Amy, tatil boyunca genç adamla vakit geçirdi. Sonrasında Mahsum'la evlenen ve 'hayatının aşkı' olduğunu söyleyen Amy, eski arkadaşlarının alaylarına maruz kaldı...

Türk damadın 'vize almak için evlendiği' iddiası olay oldu! Arkadaşlıkları bitti

Yaşadığı kalp kırıklığını atlatmak için Kuşadası'na tatile gelen İskoç Amy, burada hayatının tamamen değişeceğinden habersizdi. Yola çıktığında sadece 'kız kıza' bir tatil düşünüyordu. Taa ki otelin barında Mahsum'u görene kadar...

Kuşadasında kaldığı otelde Mahsum Uğurlu ile tanışan bir çocuk annesi Amy, tatil süresi boyunca birlikte vakit geçirdi. Ancak Amy evine dönerken Mahsum ile iletişim bilgilerini paylaşmamıştı.

34 yaşındaki kadın evine döndüğünde Mahsum'un Facebook hesabını buldu ve onu arkadaş olarak ekledi. 20 dakika sonra Mahsum, Amy'i görüntülü olarak aradı.

İlk sohbetin ardından çift çıkmaya başladı ve Amy, koronavirüs pandemisi kuralları nedeniyle ülke kırmızı listeye alınmadan önce ikinci kez Türkiye'ye gelme şansı buldu. Sonrasında ise 8 ay boyunca ayrı kaldılar. 
Ancak çift, yeniden bir araya gelmek için can atıyordu. Bu kez 2021 yılında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de buluştular. Sonunda hüzünlü bir şekilde birbirlerine veda edip ülkelerine döndüler. 

YILDIRIM  NİKAHI

7 ay sonra çift, nişanlılık sürecini pas geçerek direkt olarak evlenmeye karar verdi. 25 yaşındaki Mahsum Şubat 2022'de İskoçya'ya taşındı ve evlendiler. 

Ancak 'hayallerindeki erkeği bulduğunu' söyleyen Amy, sosyal medyadaki kırıcı yorumlara ve arkadaşlarının ona sırtını dönmesine katlanmaya çalıştı. Tüm bunlar, Uğurlu çiftinin birbirine daha sıkı bağlanmasını sağladı.

4 Eylül 2022'de Kuşadası'nda evlenen çiftin düğününde her iki ülkenin de kültürüne yönelik etkinlikler oldu. İskoç konuklar kilt giyindi, düğün boyunca Türk yemekleri yendi ve hem halay çekildi hem de İskoç dansları yapıldı. Şimdi Mahsum bir yandan İskoç aksanına alışmaya çalışırken Amy'de Türkçe öğrenmeye çalışıyor. 

VİZE YORUMLARI 

Amy, sosyal medyada kendisine kötü yapan insanlarla mücadele ettiğini anlatarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bir arkadaşım yargılayıcı insanlarla başa çıkmam için sabırlı olmam gerektiğini ve diğer insanların aklıma girmesine izin vermemem gerektiğini söyledi. 15 yıldır bir Türkle evli ve hâlâ 'vize için' onunla evlendiği söyleyen insanlarla karşılaşıyor.”

Ancak Amy vize 'trollerinin' yorumlarına "Lütfen gidip vize almanın ne kadar zor olduğu konusunda kendinizi eğitin" cevabını verdiğini söylüyor. Zira Mahsum'un iki buçuk yıl sonra vizesinin uzatılması için başvurması, ardından iki buçuk yıl sonra da süresiz oturum izni için başvurması gerekiyor.

Amy, "Biri bana Türkiye'ye gideceğimi, biriyle tanışacağımı ve bir yıl içinde onunla evleneceğimi söylese, onlara "imkansız" derdim ama onunla her şey çok farklıydı" dedi.

Mahsum ise Amy ile olan ilişkilerine başta çekingen davrandığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Amy bara ilk kez benimle konuşmaya geldiğinde gergin hissettim çünkü iki haftadır onu barda görüyordum ve onunla konuşmaktan biraz çekiniyordum. Biraz konuştuk ancak birbirimize numaralarımızı vermememiz beni üzdü.”

Amy ona Facebook'tan arkadaşlık isteği gönderdiğinde ise kalbinin hızlı çarptığını söylüyor.  
Çift şimdi Kuşadası'na Mahsum'un ailesini ziyaret etmeye ve bebek sahibi olmaya hazırlanıyor.