Gazete Vatan Logo

The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine hedef aldı! AK Parti'den tepki geldi

İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili manşetini AK Partili Dağ, CNN Türk yayınında değerlendirdi.

The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine hedef aldı! AK Parti'den tepki geldi

Türkiye adım adım 14 Mayıs'a giderken Batı'daki bazı medya organlarında da Türkiye'deki seçimin önemine vurgu yapılıyor. Ünlü İngiliz dergisi The Economist kapak fotoğrafına 'Erdoğan gitmeli' diye yazdı.

"BU SEÇİMDE BİRAZ DAHA İŞİ ABARTMIŞ DURUMDALAR"

Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında Semiha Şahin'e açıklamalarda bulundu. Dağ'ın açıklamaları şöyle; Aslında sadece The Economist değil Avrupa'da Amerika'da yayın yapan tarafları da ciddi anlamda yüksek olan aynı zamanda da gündem belirlemeye dönük olan gazetelere, dergilere baktığımızda defalarca bu görüntüleri gördük. Öncelerde de gördük aslında. Bu seçimde biraz daha işi abartmış durumdalar, büyütmüş noktadalar.

"TÜRKİYE TAMAMEN BATI-ABD EKSENLİ BİR POLİTİKA YAPSIN ARZUSUNDALAR"

Çünkü Türkiye'ye oradan Türkiye'ye baktıklarında uysal bir Türkiye, kendi boyundurluklarından çıkmayan kendi politikasını uygulamayan onların dikte ettiği politikayı uygulamak mecburiyetinde olan bir Türkiye arzuluyorlar. PYD'ye destek veren ABD, AB 'Türkiye buna ses çıkarmasın.' diyor. Rusya-Ukrayna savaşında denge politikası yapan Türkiye'den sadece bizim boyundurluğumuzda olan, Rusya'ya yaptırımlara katılan, tahıl anlaşması gibi anlaşmaya arabuluculuk yapmayan, Türkiye eksenli bir politika değil tamamen Batı-ABD eksenli bir politika yapsın arzusundalar.

Haberin Devamı

Baktığınız zaman 7'li masanın Cumhurbaşkanı adayının da buna dair sürekli açıklamalar yaptığını görüyoruz. Aslında ben şöyle bakıyorum birazda; Sadece yabancı basın açıklamaları bağlamında bakmıyorum olaya. Biz bu kampanya sürecine başladığımızdan beri hem Kandil'den PKK'dan daha bugün Murat Karayılan'ın da açıklamaları var. CHP Genel Başkanı dün katıldığı programda 'Beni suçlamaya yönelik açıklamalar yapıyorlar' diyor.

Bugün çıkıp PKK elebaşısı yine AK Parti'yi hedef alan açıklamalar yapıyor. Yani birbiriyle sürekli çelişen işler. Bunları birbirine ayırmak mümkün değil. PKK'nın açıklaması, FETÖ'nün açıklaması, yabancı basındaki hem partimize hem Cumhurbaşkanımıza Tayyip Erdoğan'a dönük açıklamaları topyekün baktığımızda bizim esasında nasıl doğru politikalar yaptığımızı, bu ülkenin menfaatine yaptığımızı ve bundan sonra da bu menfaate dönük yapacağımızı da onlara dönük gördüğünü, ötesinde ise karşı tarafın adayının ve ekibinin ise onların boyunduruklarında bir süreç ortaya koyacağını, onların istediği gibi uysal bir Türkiye inşa etmek olacaklarını çok net bir şekilde göstermiş oluyor.

Haberin Devamı

"MEYDANLAR, SOKAKLARDA, GİRDİĞİMİZ EVLERDE GÖRÜYORUZ"

Bu açıdan bunları çok önemsiyor muyuz? Hem açıklamaları hem de gazete manşetlerini önemsiyor muyuz? Biz kendi açımızdan önemsemiyoruz. Çünkü biz sahadayız, milletimizle beraberiz. Teveccühü çok net bir şekilde görüyoruz. Bunu meydanlarda da görüyoruz, sokaklarda da görüyoruz, girdiğimiz evlerde de görüyoruz.

Herkes kesimden insanın bu oyunu gördüğünün farkındayız. Bugün önceki seçimlerde CHP'ye oy vermiş, İYİ Parti'ye oy vermiş hatta HDP'ye oy vermiş birçok kimsenin bu seçimlerde 'Ben bu vatanı emanet edeceğim kişiyi biliyorum. Ben bu vatanı Recep Tayyip Erdoğan'a 21 yıl emanet ettim. Önümüzdeki süreçte de Recep Tayyip Erdoğan'a emanet edeceğim.' dediğini müşade ediyoruz. Bunu sözle de hareketle de söylüyorlar. 

Haberin Devamı

"CUMHURBAŞKANIZ İLK TURDA KAZANACAK, CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA BİRİNCİ PARTİ OLACAKTIR"

 '2023'ün en önemli seçimi' manşetini atan dergi, bir önceki hafta da 'Erdoğan'ın iktidarını devam ettireceğini düşünüyoruz. Muhalefetin tarihi bir şansı var. Ama Erdoğan'ı yenmez zor.' demişti. Sonraki manşette ise tam tersini görüyoruz. Bu kez direkt olarak hedef aldığını... Birbiriyle çelişen açıklamalar kimin işine yarar?

Onu görmüşler. Evet, biz de görüyoruz. Ne kadar siz kamuoyunu yönlendirmeye çalışırsanız çalışın inşallah bu pazar Cumhurbaşkanımız ilk turda seçimi kazanacak. Hem AK Parti, Cumhur İttifakı açık ara birinci olacaktır. Bu durum tespiti. Onu görmüşler.

İkincisinde ise; yönlendirmeye dair bir çalışmaları olmuş. Dolayısıyla biz burada, bu gazetelerin veya dergilerin attıkları manşete göre değil İzmir'in Balıkesir'in Bursa'nın Edirne'nin her bir bölgeden vatandaşımızın bize teveccühünü gördükçe bundan bundan memnuniyet duyuyor, yol alıyoruz.

Haberin Devamı