Gazete Vatan Logo

Terör örgütü destekçilerinden skandal propaganda! Türkiye'den İsveç'e tepki: Taahhütlerini hatırlatmak isteriz

NATO üyeliği için Türkiye'ye PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek için taahhütler veren İsveç'te yine bir skandal gösteri düzenlendi. Terör örgütü PKK/YPG destekçileri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyon gerçekleştirdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz." denildi.

Terör örgütü destekçilerinden skandal propaganda! Türkiye'den İsveç'e tepki: Taahhütlerini hatırlatmak isteriz

İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK/YPG destekçileri skandala devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG destekçileri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyon gerçekleştirdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz." denildi.

Başkent Stockholm'da terör örgütü PKK/YPG yandaşları, katıldıkları LGBT festivalinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini yaptı. Makedin üstüne LGBT sembolleri takarak yeni bir provokasyona imza attılar. Terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraların açıldığı yürüyüşe katılanlar, İsveç'in NATO üyelik başvurusuna karşı çıktı. Terör örgütü destekçileri Türkiye'nin şartlarının kabul edilememesini istedi.

TERÖR YASASINI PROTESTO ETTİLER

İsveç’te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, İsveç’te 1 Haziran’da yürürlüğe giren yeni terör yasasını protesto ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atmıştı. Başkent Stockholm’de sokağa inen yaklaşık bin kişilik terör örgütü destekçisi grup, İsveç’te 1 Haziran’da yürürlüğe giren yeni terör yasasını protesto etmişti.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Stokholm’de, bir kez daha, PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasını kınayarak İsveç'e üstlendiği taahhütleri hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Stokholm’de bugün düzenlenen bir etkinlikte, bir kez daha, PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin eylemde bulunmasına müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz. İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz.” ifadelerine yer verildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK/YPG destekçileri skandala devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG destekçileri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyon gerçekleştirdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz."denildi.

Haberin Devamı