Gazete Vatan Logo

Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı

Pandemi sonrası stres atıp güzel vakit geçirmek için ev kiralayan ailenin tatili ilk günden kabusa döndü. Yaşadıklarını Facebook sayfasında paylaşan talihsiz kadının anlattıkları, 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı

Tayland dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden. Yaklaşık 70 milyon nüfusa sahip olan bu Güneydoğu Asya ülkesinin, yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 7’si ise turizm gelirlerinden oluşuyor. Ancak pek çok kişinin gitmek için can attığı bu ülke, kimi zaman da tatil yapmak isteyenler için kötü bir tecrübeye dönüşebiliyor. Tatili kabusa dönen o insanlardan biri de Primnapaphas Aite isimli kadın oldu. Taylandlı kadın ve ailesi, yıl boyu hayalini kurdukları tatil için lüks bir villa kiraladı. Villada geçirecekleri 2 gecelik tatil için 47 bin Tayland bahtı (yaklaşık 23 bin TL) ödeyen aile, rüya gibi bir tatil hayal ederken kendini adeta korku filmi setinin ortasında buldu.

'İLK ADIMI ATAR ATMAZ GARİP HİSSETTİM'

Primnapaphas Aite tatil sonrası kabus gibi geçen 2 günün detaylarına ilişkin bilgileri Facebook hesabından paylaştı. “Girer girmez garip bir hisse kapıldım. Bu adeta olacakların habercisiydi" diyen talihsiz kadın, sözlerine şöyle devam etti: "Eve girdiğimizde içerinin çok kötü koktuğunu fark ettik. Özellikle yatak odasından yayılan koku burnumuzu yakacak kadar kötüydü. Cep telefonumuz çekmiyordu ve internet bağlantısı da çok kötüydü."

Haberin Devamı

'CEHENNEM GİBİ BİR TATİL'

Aile bu durumlarla baş etmeye çalışırken, asıl problemin gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkacağından habersizdi. İlk gecelerinde klimadan akan suyla uğraştıklarını belirten Aite, havuz çevresinde ve yatak odasında da birbirinden kötü sürprizlerle karşılaştıklarını söyledi. Evi kiraladıkları kişilerle iletişime geçtiklerini söyleyen kadın, "Havuzun etrafında fareler cirit atıyordu. Farelerle birlikte yine bir sürü hamam böceği havuzun etrafında dolaşıyordu. Tüm ev sürüngenler ve kemirgenler tarafından işgal edilmiş gibiydi” diye de ekledi.

Primnapaphas Aite, "Ev sahibini aradığımızda bize hizmetçisini göndereceğini ve sorunların çözüleceğini söyledi. Evin hizmetçisi ise sabah geleceğini ve problemlerle ilgileneceğini iletti. Onlarca böcek ve fareyle baş başa kaldık. Klimanın çıkardığı sorunlar için aradığımız teknisyenler de o gece gelmediler" detayını paylaştı. Ertesi sabah ev sahibi ailenin yanına geldi ancak sunduğu tek çözüm banyodaki giderlerin üzerini bezle kapatmak oldu. "Böceklerin bu şekilde eve giremeyeceğini söyledi ama bu bir şeyi değiştirmedi" diyen Aite'nin iddiasına göre her şey daha da kötü oldu ve böceklerin sayısı arttı.

Haberin Devamı

Ailenin şikayeti üzerine eve gelen 38 yaşındaki hizmetçi Anisa Tamsisaeng de böceklerden kurtulmak için böcek ilacı kullandığını ama bunun fayda sağlamadığını söyledi. Tatil için evi kiralayan aileden özür dilediğini belirten hizmetçi, "Buna benzer olayların yaşanmaması için ev sahibi bir ilaçlama şirketi ile anlaştı. Ev detaylı şekilde ilaçlanacak ve her türlü haşereden arındırılacak" şeklinde konuştu.

'EV SAHİBİ ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ'

İyi zaman geçirmek ve dinlenme hayalleri kuran aile yaşadıkları 2 günü hayatlarının en kötü günü olarak tanımlıyor. Primnapaphas Aite, “Tüm bu yaşadıklarımı Facebook’ta paylaşmamın sebebi insanların buradan uzak durmasını istemem. Tüm bu yaşananlardan sonra kimse bizden özür dilemedi. Bu yüzden herkesin yaşadıklarımızı öğrenmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Talihsiz kadının paylaşımı sosyal medyada viral olduktan sonra villayı aileye kiralayan ajans, Primnapaphas ile iletişime geçerek inceleme gönderisini kaldırması halinde ona 3 bin baht (yaklaşık bin 500 TL) indirim teklif etti. Aile ise bu teklifi reddetti ve paylaşımını silmeyeceğini söyledi.