Gazete Vatan Logo

Susuyoruz çünkü polisi bekliyoruz

Susuyoruz çünkü polisi bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Müslüman gencin öldürülmesi konusunda sessiz kalmakla suçladığı ABD’den cevap geldi. Beyaz Saray sözcülüğü, polis soruşturması tamamlandıktan sonra açıklama yapacaklarını duyurdu

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill’de üniversite öğrencileri Filistinli Şadi Barakat, eşi Yusor Muhammed ve baldızı Razan Muhammed ebu Salha’nın komşuları tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor. 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks tarafından evlerinde başlarından vurularak öldürülen gençlerin haberine Batı medyasının ilgi göstermemesi, başta ABD’deki Müslüman toplumu olmak üzere tüm İslam dünyasında tepkiye yol açmıştı.

‘Yetkililer kayıtsız’

Sosyal medyada pek çok kullanıcı, 3 Hristiyan gencinin bir Müslüman tarafından öldürülmesi halinde dünyanın ayağa kalkacağını, aynı şeyin Müslümanların başına geldiğinde ise Batılı yetkililerin sessiz kaldığını belirtti. Bu tepkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meksika’dan katıldı. Obama, Kerry ve Biden’ı sessiz kalmakla suçlayan Erdoğan’a dün Beyaz Saray’dan yanıt geldi.

Haberin Devamı

‘Birinci derece cinayet’

Beyaz Saray Sözcülüğü, daha ayrıntılı bir açıklama yapmadan önce polis soruşturmasının tamamlanmasını bekleyeceklerini duyurdu. 46 yaşındaki katil zanlısı Craig Stephen Hicks’in birinci derece cinayetle suçlandığı öğrenildi.

6 bin kişi cenaze namazı kıldı
3 öğrenci için Raleigh İslam Derneği’nin bahçesinde cenaze merasimi düzenlendi.
6 bine yakın kişinin katıldığı cenaze namazının ardından naaşlar Raleigh İslam Derneği Kabristanı’nda defnedildi. Akşam saatlerinde Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi’nde (North Carolina State University) mumlar yakılarak kurbanlar için anma töreni düzenlendi.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ:
‘Sayın Obama niye susuyorsun?’
Meksika ziyaretinde, 3 Müslüman gencin bir terörist tarafından öldürüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li yetkililere seslendi: “Sayın Obama niye susuyorsun, Biden niye susuyorsun, Kerry niye susuyorsun? Ama Türkiye ile ilgili sana 80 tane kiralık kişi buluyorlar, bir mektup gönderiyorlar, Türkiye’nin aleyhine kalkıp orada kampanya yürütüyorsunuz. Ben hâlâ Sayın Obama’nın da Yardımcısı Biden, Kerry’nin de bu 3 tane mazlum, masum insanın öldürülmesinde takibini, sesini bekliyorum.”

Haberin Devamı