Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Sayı gittikçe artıyor! Türkiye'den...

Birleşmiş Milletler'den gelen son dakika bilgilerine göre, 25 Ağustos'tan bu yana Bangladeş'e ulaşan Rohingyalı mültecilerin sayısı yaklaşık 146 bini buldu.

Son dakika haberi: Sayı gittikçe artıyor! Türkiye'den...

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Rohingyalı mültecilerin sayısının yaklaşık 146 bini bulduğu bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI BANGLADEŞ'E GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7-8 Eylül 2017 tarihlerinde Bangladeş'e bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakan Çavuşoğlu'nun Myanmar'ın Rakhayn Eyaleti'nin kuzeyinde meydana gelen olaylar sonucunda Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan mülteciler ile ile söz konusu ülkeye daha önce sığınmış olan Rohingaların yaşam koşullarını yerinde incelemek ve bu konuda Türkiye'nin desteğini belirtmek üzere 7-8 Eylül 2017 tarihlerinde Bangladeş'e bir ziyaret gerçekleştireceği kaydedildi.

EMİNE ERDOĞAN DA BANGLADEŞ YOLUNDA

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ATV'deki 'Kahvaltı Haberleri'ne telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Bangladeş'e gideceğini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi: "Bugün itibariyle Sayın hanımefendi Emine Erdoğan da Bangladeş'e geçecek. arakan'daki zulümden kaçan Müslüman kardeşlerimizle sıcak temas sağlayacak"

Haberin Devamı