Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: O silahı kullandılar! Birbirlerine girdiler!

ABD destekli terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka'da IŞİD militanlarının çevresini tamamen sardıklarını açıkladı. Bu sırada terör örgütü IŞİD'den de daha önce propagandasını yapmış oldukları bir silahın fotoğrafları geldi. İşte Rakka'dan son dakika haberleri...

Son dakika haberi: O silahı kullandılar! Birbirlerine girdiler!

Terör örgütü IŞİD'in medya kolu Amaq, IŞİD militanlarının Rakka kentinde ABD destekli, PKK'nın Suriye kolu YPG'den oluşan Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı kullandıkları SPG-9 topunu kullanırken çekilmiş bir dizi fotoğraflarını yayımladı.

Fotoğraflar, dün IŞİD'in karşı saldırı başlattığı, SDG'nin yeniden kontrol sağladığı Rakka'nın El Sinaa bölgesinde çekildi.

Mayıs ayında IŞİD Musul ile ilgili uzun bir propaganda filmini yayınlamıştı. Yayınlanan bu propaganda filminde çatışma görüntülerinin yanında IŞİD'in kendi ürettiği silah ve mühimmataların da tanıtımına yer verilmişti. Silahlardan biri ise SPG-9 topuydı.

SPG-9 terör örgütü IŞİD tarafından, kentsel ve kırsal alandaki büyük çatışmalar sırasında kullanılan bir destek silahı...