Gazete Vatan Logo

Silahı hırsıza işte böyle doğrulttum!

14 Şubat 2013 tarihinde model sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un olayı anlattığı keşif görüntüleri basına sızdı. Ünlü atletin amcasının evinde filme alınan videoda, Pistorius’un hayali bir silahı sağ elinde tutarken çığlık atıp “Reeva, polisi ara” diyerek seslendiği görülüyor.

Aynı zamanda bir kadını tuvaletin dışarısına taşıyıp aşağı götürürken de gösteriliyor. Mahkemede gösterilmeyen video, Avustralyalı TV kanalı Channel 7 tarafından yayınlandı. Atletin avukatları ise durumu kınayarak, “Kamera görüntüleri adli bir animasyon yaratabilmek için kayıt altına alındı. Ancak kanuna aykırı bir şekilde ele geçirildi” dedi.

Keşfin ABD’li uzmanlar tarafından Steenkamp’ın vuruluşunun bilgisayar modelinin yapılmasına yardım etmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Güney Afrika tarihinin en çetrefilli davaları arasında gösterilen olayda, atlet suçlu bulunursa müebbet hapse çarptırılacak. Pistorius, Reeva’yı ‘hırsız zannederek’ öldürdüğünü iddia ediyor.

Haberin Devamı