Gazete Vatan Logo

Seri katilin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Vahşeti yıllar sonra yazılı olarak itiraf etti

İşlediği korkunç cinayetlerle İngiltere'ye korku salan caninin itirafı yıllar sonra geldi. Seri katil Levi Bellfield'ın, Nisan 1999'da ailesinin evine giderken kaybolan 19 yaşındaki hukuk ve işletme öğrencisi Elizabeth Chau'yu öldürdüğüne dair imzalı bir itiraf yazdığı iddia edildi.

Seri katilin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Vahşeti yıllar sonra yazılı olarak itiraf etti

1999 yılında işlediği cinayetlerle İngiltere'ye korku salan seri katil Levi Bellfield'den yıllardır beklenen itiraf en sonunda geldi. İşlediği cinayeti yazılı bir şekilde itiraf ettiği belirtilen Bellfield'in polis tarafından sorgulanması bekleniyor.

Şu anda 19 yaşındaki Marsha McDonnell, 22 yaşındaki Amelie Delagrange ve 13 yaşındaki Milly Dowler'ı öldürmekten iki kez müebbet hapse çarptırılan Bellfield, cezaevine tutuluyor.

Haziran 2011'de Bellfield'ın Milly cinayetinden mahkûm edildiği sırada, dedektifler onun kadınlara yönelik faili meçhul 20 saldırıdan sorumlu olabileceğini söyledi.

YAZILI İTİRAF

Azılı katilin şimdi, Nisan 1999'da kayıplara karışan 19 yaşındaki hukuk ve işletme öğrencisi Elizabeth Chau'yu öldürdüğüne dair yazılı bir itirafta bulunduğu iddia edildi.

Genç kız en son Thames Valley Üniversitesi'nden çıkıp ailesinin evine doğru yürürken güvenlik kamerasında görülmüştü. Bir daha da ondan haber alınamadı.

54 yaşında olan Bellfield'ın, onu bir minibüse bindirdiğini itiraf ettiği ve gömüldüğü yerin yanı sıra "beş cinayet teşebbüsünü daha kabul ettiğini" söylediği bildirildi.

Haberin Devamı

Katilin geçen ay avukatına itirafta bulunduğuna inanılıyor. Ayrıca Güney Batı Londra'da 17 yaşındaki Jessie Wilson'a, Hastings'te 23 yaşındaki Sarah Spurrell'e ve Twickenham'da 26 yaşındaki Sonia Salvatierra'ya saldırdığını kabul ettiği iddia ediliyor.

HAPİSHANEDE EVLENMEK İSTEDİ

Bellfield şu anda County Durham'daki Frankland Hapishanesinde tutuluyor. Geçtiğimiz aylarda bir hayranıyla evlenmek için hukuk mücadelesi başlatan Bellfield'ın talebi reddedilmişti.