Gazete Vatan Logo

Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri

Schengen vizesini almak ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyenler için gereken işlemler sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Schengen vizesi almak için ödenen ücretler ve yapılacak işlemler bekleme sürelerini de etkiliyor. Peki, Schengen vizesi nedir? Schengen üyesi olan ülkeler hangileri? Schengen vizesi almak için gerekli evraklar neler? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri

Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri

Schengen vizesi özellikle yaz dönemi nedeniyle tatil planlayanların araştırdığı konuların başında geliyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyenler sıklıkla Schengen vizesi başvuru süreci, istenen evraklar ve Schengen Vizesi başvuru ücretleri ile ilgili araştırma yapıyor. Peki, Schengen vizesi nedir? Schengen üyesi olan ülkeler hangileri? Schengen vizesi almak için gerekli evraklar neler? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Schengen, Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan bölgeye deniyor.

SCHENGEN ÜYESİ OLAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Schengen üyesi olan ülkeler, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn olarak sıralanıyor.

SCHENGEN VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Haberin Devamı

Schengen üyesi ülkelere elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebilir.

Ayrıca gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilir. Vize başvurusunda bulunacak kişiler, öncelikle ilgili kurumun talep ettiği belgeleri temin ettikten sonra internet üzerinden e-randevu alarak işlemini tamamlayabilir.

Örneğin Hollanda vizesi için aracı kurumun sitesinden randevu aldıktan sonra vize evraklarınızı tamamlayarak başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Vizeyi aldıktan sonra birlik üyesi ülkeler arasında izin süreniz dahilinde dolaşabilirsiniz. Buradaki önemli nokta, ilk girişin vize alınan ülkeden yapılması gerektiği. Daha sonrasında diğer ülkelere giriş yapabilirsiniz.

SCHENGEN VİZE EVRAKLARI

Ülkeden ülkeye istenen şartlar değişkenlik gösterse de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin talep ettiği belgeler genellikle aynı olmaktadır.

- Başvuru formu

- Fotoğraf (istenen sayıda, Schengen vize fotoğraf ölçüleri ile uyumlu)

Haberin Devamı

- Pasaport

- Uçak bileti rezervasyonu

- Otel rezervasyonu

- Yurt dışı seyahat sigortası

- Banka hesabı bilgileri

- İkametgah

- Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU ÜCRETLERİ

Avrupa ülkelerine yapılan vize başvurularında ücretler ortalama 120-125 Euro'yu buluyor. İngiltere'ye gidişlerde ücret, vize süresine göre 130 dolardan 1105 dolara kadar değişirken, ABD'ye gidişlerde de vize ücretleri yaklaşık 200 dolar tutuyor.

SCHENGEN VİZESİNDE RET ALINCA ÜCRET İADESİ YAPILIYOR MU?

Ödenen ücret de iade edilmiyor.