Gazete Vatan Logo

Sapık katilin işlediği cinayetler dehşete düşürdü! Aileyi arayıp bir bir itiraf etti

Dehşet veren olay ABD’de yaşandı. 17 yaşındaki kızı kaçırıp ailesini aradı, onlarla dalga geçti ve yaptığı sapıklıklarla 'Zihin Avcısı' John Douglas'ı bile şoke etti. Cani katil, asıl hedefinin ailenin diğer kızı olduğunu söyleyerek aileyi aradı ve kan donduran itiraflarda bulundu.

Sapık katilin işlediği cinayetler dehşete düşürdü! Aileyi arayıp bir bir itiraf etti

1949 yılında ABD’nin Alabama eyaletinde dünyaya gelen Larry Gene Bell, gençlik çağlarında bir elektrikçi olarak çalışmaya başladı. Mesleği icabı pek çok şehir gezen Bell, 1972’de evlenerek Güney Karolina’da bulunan Rock Hill şehrine yerleşti. 1976 yılına gelindiğinde eşiyle boşanan Bell’in, 70’li yıllarda en az 3 kadını silah ve bıçak kullanarak kaçırmaya çalıştı. Bu saldırılardan sadece birinden dolayı yargılanan Bell, 3 yıl hapis cezası çekti.

PEŞİNDEKİ ARACI FARK EDEMEDİ

Posta.com.tr’den Ömer Faruk Ekinci’nin derlediği habere göre; 31 Mayıs 1985’te 17 yaşındaki Shari Faye Smith, lise mezuniyetinde ulusal marşını okuyacağı için çok heyecanlıydı. Erkek arkadaşı ile dışarıda gezen Smith, daha sonra eve gitmek için tek başına arabasının koltuğuna oturdu. Smith, bu sırada kendisini takip eden aracı fark etmemişti. Bu aracın içindeki kişi Larry Gene Bell’den başkası değildi.

Genç kız, eve döndüğünde her zaman yaptığı şeyleri yapmaya başladı. Önce posta kutusunun önünde durup onları kontrol etti. Bu sırada yaklaşık 100 metre ötede Smith’in babası Bob, kızının aracını gördü ancak aracı hala evin önüne çekmemesini garip bulmuştu.

Haberin Devamı

CÜZDANI VE İLACI DURUYORDU

Bob garaj yoluna çıkarak yerdeki postayı gördü. Kızının arabası ise hala çalışıyordu ve kapısı açıktı ancak genç Smith, hiçbir yerde yoktu. Genç kızın kullandığı diyabet ilacı ve cüzdanı, içindeki önemli eşyalarla birlikte arabanın ön koltuğunda duruyordu. Korkuyla karışık şaşkınlık içerisine düşen Bob ve eşi, kızlarının kaçırılmış olma ihtimaline karşı polis ekiplerine haber verdi. Ekipler, ilerleyen 24 saat boyunca evin çevresinde nöbet tuttu ancak bir sonuca ulaşamadı.


AİLEYİ ARAYARAK DALGA GEÇMEYE BAŞLADI

Genç kızın ortadan kaybolmasından 2 gün sonra Bell, Smith ailesini aradı. Bu aramanın amacı basit bir fidye isteği değildi. Bu Bell için sadistik bir tatmindi. Aramada bir ses bozucu kullanan Bell, aileye kızlarını nasıl kaçırdığını tarif etmeye başladı.

Bell, aileye onlara gönderdiği mektubu alıp almadıklarını sordu. Bunun üzerine konuşmayı dinleyen yetkili ekip, hemen posta ofisine koşarak zarfı aldı. Bell ise bu esnada Smith ailesiyle adeta dalga geçiyordu. Kızlarının yaşadığını söyleyerek onlara sahte umutlar veriyordu.

Haberin Devamı

“SON İSTEK VE VASİYET”

Bell’in aileye gönderdiği mektup, 1 Haziran 1985 tarihinde yazılmış bir metin içeriyordu. Metnin başlığı ise “Son İstek ve Vasiyet” şeklindeydi. Mektubun iki sayfası boyunca Shari Smith, ailesine seslenerek onun ölümünün ardından hayatlarını mahvetmemeleri gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Lanet olsun ,sizi çok fazla seviyorum. Özür dilerim baba, bu seferlik küfretmem gerekti. Tanrı beni affetti”

Aile üzerinde uyguladığı kontrol duygusunun tadını çıkaran Bell, özellikle Smith ailesinin annesiyle konuşmayı çok seviyordu. Bell, bu süre içerisinde 8 kez aileyi aradı. Bunların 7 tanesi kaydedildi.

“SİZİ BEKLİYOR OLACAĞIZ”

Bu aramaların birinde Shari'yi nasıl öldürdüğünü de anlatan Bell, genç kızın kafasını bantla tamamen kapatarak nefessiz bıraktığını söyledi. Bell, Shari’nin cansız bedeninin bulunduğu noktayı aileye “Dikkatli dinleyin” sözlerinden sonra söyledi. Bell telefonu kapatırken “Sizi bekliyor olacağız. Tanrı bizi seçti” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaları dinleyen polis ekipleri hemen Bell’in tarif ettiği adrese gitti ve Shari’nin cansız bedenini buldu. Shari’nin cesedinin bulunmasının üzerinden 2 hafta geçmişti ki Bell, başka bir kızı kaçırarak Smith ailesini travmatize etmeyi sürdürdü.

9 YAŞINDAKİ KIZI GÜNDÜZ VAKTİ KAÇIRDI

1985 yılının 14 Haziran günü 9 yaşındaki Debra May Helmick, küçük kardeşi ile kapısının önünde oyun oynuyordu. Bell, Helmick ailesinin yaşadığı karavan parkına hızla giriş yaptı. Küçük kızı belinden tutan Bell, onu arabaya koyarak hemen oradan uzaklaştı. Bu kargaşa sırasında sesleri duyan bir kişi, Bell’e engel olmak için dışarı koştu ancak yetişemedi. Görebildiği sadece Bell’in plakasınınbaş harfiydi: D.

SAPIKLIĞI BÖYLE ORTAYA ÇIKTI

Helmick’in kaçırılmasından 8 gün sonra Bell, son kez Smith ailesini arayarak onlara, 9 yaşındaki küçük kızın cesedinin bulunduğu yeri tarif etti.

Yetkililer hemen harekete geçerek tarif edilen adreste küçük kızın parçalanmış cesedini buldu. Üzerinde askılı bir atlet, şort ve iç çamaşırı vardı. Küçük kıza yetişkin iç çamaşırları giydirdiği ortaya çıkan Bell’in işlediği cinayetler için ahlaksız cinsel motivasyonu da doğrulanmış oldu. Küçük kızın cansız bedeninde yapılan incelemelerin ardından, onun da Shari gibi nefessiz bırakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SAPIK KATİLİN SONUNU GETİREN ‘SARI NOT DEFTERİ’

Sapık katilin sonunu ise Shari’nin ailesine gönderdiği mektubun sayfaları için kullanılan sarı bir not defteri getirecekti.

Olaya dahil olan FBI analistleri, önceki el yazısından kalan tamamlanmamış bir telefon numarasının girintisini belirlemek için özel bir elektrostatik cihaz kullanarak mektubu incelediler. Burada bulunan numara, Alabama eyaletinde bulunan bir işletmeye aitti.

Güney Karolinalı bir çift, çocuklarını ziyaret etmek için Alabama eyaletine gitmişti. Gitmeden önce eve bakacak kişi için çocuklarının numarasını buradaki sarı deftere yazan çiftin evine bakacak kişi ise Larry Gene Bell’di. Numara üzerinden ulaşılan çift, daha sonra Bell’in sesini teşhis etti.

Bell, 27 Haziran günü ‘D’ harfi ile başlayan plakalı gri bir araç kullanırken yakalanarak tutuklandı. Bell’in evinde yapılan araştırmada Shari Smith’e ait saç telleri bulunurken küçük çocuklar için yapılmış pamuk iç çamaşırları ele geçirildi. Bu çamaşırlar Helmick’in cesedinin üzerindekilerle neredeyse aynıydı.

‘ZİHİN AVCISI’NI BİLE ŞOKE ETTİ

FBI’ın dünyaca ünlü isimlerinden biri olan ve hakkında sinema filmleri, diziler çekilen ‘Zihin Avcısı’ dizisinde hikayesi anlatılan John Douglas, Bell için bir suçlu profili çıkarmıştı. Bu profile göre, 30’lu yaşlarda beyaz bir erkek olan suçlu, evlenmeyi başamamış ve daha önce cinsel suçlar işlemiş biriydi. Sorgulama odasında Bell’in karşısına geçen Douglas, “Tek bildiğim, iyi Larry Gene Bell bunu yapamazdı ama kötü Larry Gene Bell yapabilirdi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra verdiği bir röportajda Bell hakkında konuşan Douglas, onun hayatı boyunca gördüğü en sadistik katillerden biri olduğunu söylerek şu ifadeleri kullandı:

Sadece kurbanlarını öldürmekle yetinmedi. Tam kontrol altında olmak istiyordu. Olmadığı zaman onu hayal kırıklığına uğrattı. Korkunç bir suç işlemek onun için yeterli değildi. Kurbanlarının ailelerini de manipüle etmek istedi.

SAPKINLIĞI ÖLÜMÜNDE BİLE SÜRDÜRDÜ

Haziran 1986 ve Mart 1987’de iki duruşmaya giren Bell, adam kaçırma ve iki kızı öldürme suçlarından ölüm cezasına çarptırıldı. Bell, 4 Ekim 1996 tarihinde idam edildi.

Kendisi de bir elektrikçi olan Bell, iğne yerine elektrikli sandalyeyle idam edilmeyi tercih etti. Bunun sebebi olarak ise elektrikle öldürüldüğü zaman cennete daha hızlı gideceğini ve öldürdüğü kızlarla birlikte olmaya devam edeceğini söyledi.

ASIL HEDEFİ ABLASIYMIŞ

Bell, aileyi aradığı zaman genelde ilk Shari’nin annesi Hilda’yı telefona istiyordu. Daha sonralarda ise Shari’nin kendisine çok benzeyen ablası Dawn ile konuşmaya başladı.

Bell, bu konuşmalardan birinde asıl hedefinin Dawn olduğunu ancak hatayla Shari’yi kaçırdığını itiraf etti. “Tek istediğim Dawn ile birlikte olmak” diyen Bell, onun yerine Shari ile ruhlarını ve bedenlerini birleştirdiklerini söyledi.

Büyük bir travma yaşayan Dawn Smith ise kardeşinin ölümünden bir yıl sonra katıldığı yarışmada 1986 yılının Miss Güney Karolina seçildi. Daha sonra evlenen Dawn, bir şarkıcı oldu.