Gazete Vatan Logo

Sanna Marin kimdir? Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kaç yaşında, nerede doğdu, Finlandiya’da hangi görevlerde bulundu?

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, katıldığı Flow Festival'inde giydiği 8 Euro'luk elbisesiyle gündem olmasının ardından son olarak arkadaşlarıyla katıldığı bir ev partisinden görüntüler sosyal medyada gündeme geldi. Peki, Sanna Marin kimdir? Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Sanna Marin kimdir? Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kaç yaşında, nerede doğdu, Finlandiya’da hangi görevlerde bulundu?

Sanna Marin katıldığı organizasyonlar ve sosyal medya paylaşımları ile gündemden düşmüyor. Başbakan Marin'in devlet işleriyle meşgul olması gerektiğini savunan bir kesim görüntülere tepki gösterirken, bir başka kesim ise ülkedeki refah düzeyini överek Marin'in iş dışındaki yaşamını övdü. Peki, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kimdir, kaç yaşında, nerede doğdu, Finlandiya’da hangi görevlerde bulundu?

SANNA MARİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

16 Kasım 1985 Helsinki doğumlu olan Sanna Marin Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi'nden Finlandiyalı bir politikacı ve şu anki Finlandiya Başbakanı olarak tanınıyor. 10 Aralık 2019'dan bu yana Finlandiya Başbakanlığı yapmakta olan Marin, Dünya'nın şu anda görev yapan en genç başbakanı ve Finlandiya'nın en genç başbakanı unvanını da elinde tutuyor. 2015 yılından beri Finlandiya Parlamentosu'nda üye olarak bulunan Marin 6 Haziran-10 Aralık 2019 tarihleri arasında Finlandiya'nın Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapmıştı.

Antti Rinne görevinden ayrılmasından sonra 8 Aralık 2019 tarihinde Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi Marin'i yeni başbakan adayı olarak göstermişti. Parlamentonun onaylamasından sonra Marin ayrıca Anneli Jäätteenmäki ve Mari Kiviniemi'den sonra ülkenin üçüncü kadın başbakanı oldu.

Haberin Devamı